ODLAZE MALI ZELENI

Opa, Bolt skuplja i odvozi električne romobile iz Nedelišća i Čakovca!

Autor: Ivica Jurgec Foto/Video: Ivica Jurgec
- Advertisement -

Na sinoćnoj (utorak) sjednici Općinskog vijeća Nedelišća načelnik Nikola Novak izvjestio je da su ga to popodne iz predstavništva tvrtke Bolt izvjestili da povlače e-romobile iz Nedelišća, što je već učinjeno u Varaždinu. Tako će ova zelena bešumna prijevozna sredstva, oko kojih se plelo dosta kontroverzi, nestati s naših ulica. Za stalno ili tek preko zime, zasad se sa sigurnošću to ne zna! U Nedelišću su pompozno uvedeni u promet u lipnju ove godine.

Izmjenama Zakona o sigurnosti prometa na cestama za sve vozače romobila propisano je obavezno nošenje kaciga, što uvelike mijenja način provođenja usluge najma romobila i njihove upotrebe u prometu.

Nikola Novak je dodao da su mu iz Bolta pojasnili da su zbog novonastale globalne situacije i ekonomskih okolnosti u smislu troškova, kao i zbog nadolazećeg zimskog perioda, primorani obustaviti uslugu najma e-romobila u Nedelišću. U Boltu se nadaju da će u skoroj budućnosti imati priliku ponovno, u suradnji s Općinom, razmotriti uvođenje Bolt e-romobila na ulice Nedelišća.

Zahvalili su načelniku Nikoli Novaku na podršci u uspješnom provođenju ovog pilot projekta kao i na partnerskom odnosu tijekom implementacije održivog načina prijevoza temeljenog na uslugama mikromobilnosti s ciljem zaštite okoliša i poboljšanja kvalitete zraka. O svemu će ga danas detaljno i pisano izvijestiti.

Dakle, u sljedećih nekoliko dana Bolt romobili uklonit će se s ulica i javnih površina u Nedelišću. Kako najavljuju u Boltu, slično će se dogoditi i u Čakovcu.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još