NA SPORTSKOM TERENU USRED NASELJA ODIGRALA SE PRIJATELJSKA UTAKMICA IZMEĐU UČITELJA I RODITELJA

Okupljena dječica iz romskog naselja nisu se mogla odlučiti navijaju li za svoje roditelje ili pak voljene učitelje

U romskom naselju Lug pored Kuršanca u srijedu 22.9. odigrana je prijateljska nogometna utakmica između učitelja i roditelja. Inicijativu od strane učitelja Osnovne škole Kuršanec s neskrivenim zadovoljstvom prihvatili su roditelji te su podržali događaj. Utakmica je organizirana povodom Međunarodnog dana nenasilja koji se obilježava 2. listopada, a događaj se organizirao koji dan ranije zbog očekivanog nepovoljnog vremena.

Također, cilj je ovog sportskog događaj bio i promicanje zdravlja, sporta i zajedništva. Iako rezultat nije bio u prvom planu, utakmica je u regularnom dijelu završila neodlučeno sa rezultatom 1:1, a ekipa učitelja u produžecima je uspjela zabiti pobjednički gol. Događaj je privukao pozornost učenika i mještana, te su razgovori i druženje nastavljeni i nakon utakmice. Predstavnici naselja izrazili su želju da se određen broj aktivnosti provodi na igralištu u samom naselju, a učitelji iskazali potrebu za uključivanjem što većeg broja učenika u izvanastavne aktivnosti. 

U ekipi učitelja sudjelovali su: Igor Pintarić, Martin Belovari, Predrag Brezničar, Toni Marušić, Filip Jurman, Miljenko Novaković, Dražen Oletić i Aleksandar Kovačić.

U protivničkoj ekipi koju su sačinjavali roditelji djece sudjelovali su: Davor Horvat, Sandi Ignac, Zlatko Oršoš, Marko Oršoš, Elvis Horvat, Samir Ignac, Danijel Oršoš, Zoran Oršuš, Sandro Ignac, Mario Horvat.

 

Najnovije vijesti

Pročitajte više