CURE DETALJI S ISPITIVANJA

Odvjetnik Tihomira Pajića: ‘On se zaista ne smatra krivim u ovom postupku’

Autor: MĐ/Telegram Foto/Video: Goran Stanzl/PIXSELL, Facebook
- Advertisement -

Tihomir Pajić, ujak jedne od voditeljica u HAMAG BICRO-u Magdalene Dovečer, koji je zajedno s njom jutros uhićen zbog sumnji u malverzacije s europskim novcem, u kasnim poslijepodnevnim satima je ispitan u zagrebačkim prostorijama europskog tužiteljstva (EPPO), koje je pokrenulo slučaj, prenosi Telegram.

Nakon ispitivanja, njegov odvjetnik Davorin Zlatarek novinarima je rekao da je Pajić iznosio aktivnu obranu te da je negirao počinjenje kaznenog djela.

Dodao je da će odluka o tome hoće li istražni zatvor za Pajića biti tražen te posljedično i odobren, biti donesena sutra. Na konstataciju novinara da optužbe na račun njegovog klijenta nisu jednostavne rekao je da nisu ni toliko komplicirane. “Međutim, u tijeku je postupak, a mislim da će tijekom dokazivanja procesa biti utvrđeno ono što treba”, dodao je i kazao da detalje ne može iznositi. Istaknuo je tek da je njegov klijent odgovarao na pitanja obrane i da je pojasnio svoju situaciju. “On se zaista ne smatra krivim u ovom postupku”, dodao je.

Nakon Pajića, na ispitivanje je dovedena i gospođa Dovečer, no njezin branitelj nije htio davati izjavu novinarima.

Podsjetimo, europsko tužiteljstvo je otkrilo da je 36-godišnja Dovečer, kako se sumnja, europski novac namjeravala dodijeliti svom ujaku Pajiću i njegovom grafičkom obrtu Studio P.

Radilo se o iznosu od oko milijun kuna koliko mu je trebalo biti isplaćeno za izradu promotivnih materijala. Cijela suma financirana je iz europskih fondova. Istražitelji su, kako neslužbeno doznaje Telegram, u mobitelu Magdalene Dovečer pronašli ključne dokaze o namještanju natječaja.

Podsjećamo, Dovečer je bila dugogodišnja članica HDZ-a.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

FOTO Mlada sopranistica Marija Magdalena Kočila oprostila se od Međimurja

Marija Magdalena Kočila završila je svoja srednjoškolska glazbena naukovanja...

Bivši saborski zastupnik Branimir Bunjac oženio se na Filipinima

Bivši saborski zastupnik Branimir Bunjac ponovno se oženio. Vjenčao...

FOTO Međimurci opet iskazali svoju humanost!

Brojni ljudi dobre volje, jučer, u subotu, 24. rujna...

FOTO Trčalo se za međimurske ‘Downiće’

U subotu je u Mačkovcu održana humanitarna utrka za...