STRAHONINEC SLAVI

Od Bičijade i besplatnog jela za sve, do natjecanja u kuhanju najboljeg gulaša uz glazbu “Atoma”!

Autor: Ivica Jurgec Foto/Video: Ivica Jurgec
- Advertisement -

I Općina Strahoninec svoj dan obilježava u svibnju, kao sjećanje na 21. svibanj 1997. godine kada održana prva konstiruirajuća sjednica Općinskog vijeća. Za tu priliku prirema se bogat kulturno-zabavni i kulinarski program.

Tako će se svečana sjednica Općinskog vijeća Strahoninec održati u petak, 24. svibnja, s početkom u 18 sati u Sportskom parku kod nogometnog igrališta.

Prije toga, već u 12 sati, pod šatorom kod Osnovne škole, počinje Likovna kolonija Hantlarija, a u 16 sati Bičijada u Sportskom parku.

U petak, u 19 sati, je sveta misa u Župnoj crkvi Marije Pomoćnice.

PRIJAVITE SE ZA KUHANJE GULAŠA

Dan kasnije, u subotu, 25. svibnja, u organizaciji Općine Strahoninec, održat će se velika Gulašijada, tradicionalno natjecanje ekipa u pripremanju gulaša. Upućen je poziv na druženje i natjecanje u kuhanju gulaša svima koji to žele. Prijave ekipa, koje moraju imati najmanje 3 člana, traju do srijede, 22. svibnja, do 14 sati, na telefon 040 333 341 ili na email: info@strahoninec.hr.

Organizator se obavezuje svakoj ekipi osigurati 6 kg mesa i luka, vodu i struju. Sve ostalo: kotlić, plamenik, sastojke, kuhaču i drugo ekipe donose svoje.

Okupljanje ekipa je u 13 sati.

Za sve posjetitelje Općina Strahoninec priprema besplatan gulaš, a pod velikim šatorom okupljene će zabavljati sastav “Atomi”. Vidimo se!

U slučaju kiše, natjecanje se odgađa.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još