RECEPT ZA USKRŠNJI KLASIK

Očuvajte tradiciju Uskrsa uz neizostavan kuglof

Autor: MĐ Foto/Video: Privatna arhiva
- Advertisement -

Postoje tradicije, običaji i mirisi koji će nas uvijek podsjećati na lijepe, obiteljske trenutke i vratiti u djetinjstvo! Osim makovnjače, orehnjače i pogače koje su u danima Uskrsa obavezne u skoro svakom domu i neizostavan dio jelovnika, jedna od tradicija definitivno je i kuglof napravljen po tradicionalnom, starinskom receptu kako su nekad kuhale naše bake, a za vas ga predlaže poznavateljica dobrih okusa i nutricionistica Tanja Dominić, FITBABA. Recept je iznimno jednostavan i lagan, a sam rezultat je kuglof koji je sočan, aromatičan, bogat okusom grožđica i prigodan za uskršnje dane.

Ovaj kolač podsjetiti će vas na bakinu kuhinju zbog raskošnog okusa i mirisa, a upravo to su običaji koje zaista vrijedi očuvati i održavati! Zašto ne početi ovog Uskrsa s pripremom savršenog, starinskog kuglofa u kojem će uživati cijela obitelj?

Kuglof

Pet žutanjaka i 25 dkg šećera izmiksajte. Dodajte jedan omekšali maslac i 2,5 dcl mlijeka, prašak za pecivo i 40dkg glatkog brašna. Tome dodajte koricu limuna i 10dkg namočenih grožđica u rumu te stavite 10dkg sjeckanih oraha i 10dkg čokolade za kuhanje. Posebno izmiksajte snijeg od pet bjelanjaka sa malo soli te zatim te iste bjelanjke dodajte cijelog smjesi miješajući rahlo sa kuhačom. U pola smjese dodajte 1,5 žlicu kakaa.

Lim pospite brašnom i naizmjence stavljajte žutu pa crnu smjesu. Pecite na 200 stupnjeva 40 minuta. Po želji, umjesto maslaca možete staviti i margarin.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još