KUD KOTORIBA

Obitelj Dolenec dala je obol kulturno-umjetničkom programu ‘Vuzmeni ponedjeljak’

Autor: Mladen Grubić Foto/Video: Osobna arhiva
- Advertisement -

Kao što smo već pisali, članovi KUD-a Kotoriba ove godine su po prvi puta organizirali kulturno – umjetnički program povodom “Vuzmenog pondeljka”. Osim članova KUD-a obol su mu dali mališani iz Dječjeg vrtića Kotoriba i učenici OŠ “Jože Horvata” Kotoriba.

Cilj manifestacije je bio prikazati sve vrijedno i povijesno vezano uz tradiciju, govor, riječ, pjesmu, ples i rukotvorine mjesta kako bi oni i dalje živjeli u svakodnevici i prenosile se mlađim generacijama.

U taj su se program uključili Damir Dolenec i njegova djeca, Gabrijel i Franka. Damir je učitelj razredne nastave u OŠ D. Dubrava-PŠ D.Vidovec, njegov sin Gabrijel je polaznik 7.a razreda, a kći Franka je učenica 1.a razreda. Njihov obol u programu je bio trojak. Damir i Gabrijel su članovi Tamburaške sekcije KUD-a Kotoriba, dok je mala Franka nastupila u scenskoj igri “Žib žib žabe”.

Tata Damir je rekao da u ovom prilogu spomenem razrednike njegove djece. Gabrijelova razrednica je prof. Klaudija Vidović, voditeljica dječjeg pjevačkog zbora, a Frankina Željka Matulin ju je uvježbala za scensku igru te je i dodao neka spomenem kako su te razrednice bile moje (autora priloga) učenice isto kao i on. Premda autor priloga nije ničime vezan za ovu manifestaciju – projekt, izražava duboki ponos na svoje učenike koji danas znanje prenose na one koji dolaze.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još