SVEČANOST U PETRINJI

Obilježavanje Dana državnosti Republike Hrvatske u izdanju specijalne jedinice PU varaždinske

Autor: Udruga Specijalne Jedinice Policije PU Varaždinske "Roda" Foto/Video: Udruga Specijalne Jedinice Policije PU Varaždinske "Roda"
- Advertisement -

Na poziv prijatelja iz Udruge hrvatskih branitelja Petrinja povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske 1990. – 2022., ratni pripadnici specijalne jedinice policije PU varaždinske „RODA“ zajedno s ostalim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, u subotu 21. svibnja sudjelovali su na prigodnoj svečanosti u Petrinji. Udruga hrvatskih branitelja Petrinja, iskoristila je priliku kako bi se ujedno i zahvalila svim prisutnim udrugama, na pruženoj pomoći nakon razornog potresa u Petrinji.

Povodom rečene svečanosti, svi okupljeni položili su vijence i upalili svijeće kod Policijske postaje Petrinja te kod Spomenika pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima na Senjaku i u Peckom. Prigodna molitva na sva tri mjesta predvođena je od strane don Ive Borića, kapelana Policijske kapelanije Svetog Kvirina Sisačkog.

Za „RODE“ su Petrinja i okolna sela poput Dragutinca i Kraljevčana od velikog značaja s obzirom da su upravo tamo djelatnici „RODA“ 1991. godine obilježili svoja prva borbena djelovanja tijekom Domovinskog rata. Danas, 32 godine nakon, „RODE“ su došle kako bi se zajedno s kolegama iz Petrinje podsjetili tih dana te zajednički obilježili Dan državnosti i poklonili poginulim hrvatskim braniteljima.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još