MEĐIMURSKA PRIRODA: OŠ PODTUREN U KRIŽOVCU

O zavičaju učili u Centru Med dvemi vodami

U radnim školskim danima prije proljetnih praznika učenici Osnovne škole Podturen znanja o svom zavičaju i prirodi proširili su i nadogradili na edukativnim radionicama u organizaciji Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode. Radionice su održane u Centru za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu.

Teme radionica bile su vode u zavičaju te živa bića koja žive u njemu. Školarci su aktivno i kreativno sudjelovali u svim pripremljenim programskim sadržajima radionica. Aktivnosti su provedene u dvorani “Kukuvija”, zatim kroz poučni i osnovnoškolcima prilagođen razgled postava u galerijama Mura i Drava te brvnari Moj hrast Adam. Vodile su ih stručne djelatnice Međimurske prirode i suradnici. Završnica edukacije na dječjem igralištu “Rječica” posebice je razveselila školarce koji su nova znanja i vještine stjecali igrom kroz koju se također mnogo uči.

Rad s učenicima je organiziran i proveden u manjim grupama sukladno aktualnim propisanim epidemiološkim mjerama s ciljem suzbijanja širenja infekcije bolesti COVID-19.

Najnovije vijesti

Pročitajte više