PREDSTAVNICI U OPĆINSKOM VIJEĆU

Novosti iz Štrigove! Političarima će po prvi put naknade biti isplaćene u eurima

Autor: Stjepan Mesarić Foto/Video: Stjepan Mesarić
- Advertisement -

Kao i svi drugi u Hrvatskoj, tako će i političke stranke Općine Štrigova koje u Općinskom vijeću imaju svoje predstavnike naknade dobivati prvi puta u eurima. A to izgleda ovako.

Za svakog člana Općinskog vijeća utvrđen je jednaki godišnji iznos sredstava tako da pojedinoj političkoj stranci pripadaju sredstva srazmjerno broju članova Općinskog vijeća u trenutku njegovog konstituiranja.

Za svakog izabranog člana Općinskog vijeća podzastupljenog spola, pojedinoj političkoj stranci pripada i pravo na naknadu razmjerno broju izabranih članova Općinskog vijeća podzastupljenog spola. Za svakog člana utvrđen je godišnji iznos-naknada od 140 eura.

Za svakog podzastupljenog člana iznos je veći za 10 posto te je on utvrđen na 154 eura. Hrvatska narodna stranka REFORMIST dobiva 434 eura, koliko pripada i Hrvatskoj narodnoj stranci Iliberalni demokrati HNS, Socijalnoj demokratskoj partiji SDP pripada 742 eura i Hrvatskoj demokratskoj zajednici HDZ 280 eura. Ukupno će općina za sve njih izdvojiti 1.890 eura, a Mirjana Gregur Sever, kaže kako su iznosi gotovo na istoj razini kako što su bili u dragim nam kunama.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još