KORONA U MEĐIMURJU

Novih 90 slučajeva, oporavilo se 48 osoba, a tri pacijenta su na respiratoru

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 244 uzoraka, od čega je evidentirano 88 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 36,06% pozitivnih od broja testiranih. U protekla 24 sata oporavilo se 48 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 542.

Obavljenim testiranjima brzim antigenskim testovima evidentiran je 1 pozitivan slučaj, na temelju kliničke slike epidemiolozi su evidentirali 1 pozitivan slučaj, dok je iz drugih županija javljeno o 4 pozitivna slučaja. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 50 013 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 49 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 9 pacijenata, otpušteno je 5 pacijenata, a 3 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

U subotu, 17. travnja, nastavlja se akcija cijepljenja u Međimurskoj županiji te je za 3 punkta predviđeno 1700 doza. „Nakon što se jučer cijepilo gotovo 1300 osoba, ovog tjedna procijepit će se više od 3000 osoba. Cijepljenje je u ovoj situaciji, uz sve mjere i preporuke, jedini učinkoviti način u borbi protiv SARS-CoV-2 virusa.“, istaknula je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije dr. Marina Payerl-Pal pozvavši građane da i dalje poštuju mjere i ponašaju se u skladu s preporukama.

S obzirom na to da se tjedno u Međimurskoj županiji cijepi više od 3000 osoba, pozivni centar Doma zdravlja Čakovec od danas će, uz telefonske pozive, pozivati građane na cijepljenje i putem elektronske pošte. Stoga je važno da osobe koje dobe poziv za cijepljenje mailom, na isti odgovore kako bi potvrdili svoj dolazak.

Do sada je u Međimurskoj županiji iskorišteno 18 536 doza cjepiva te procijepljenost osoba starijih od 16 godina iznosi 16.3%.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas u Međimurskoj županiji ukupno bilježimo 13 255 oboljelih osoba, ukupno se oporavilo 12 457 osoba.

Najnovije vijesti

Pročitajte više