U 'CENTRU SVIJETA'

‘Welcome Spring’ festival započet će nordijskim hodanjem

Ludbreg će ovog mjeseca postati središte sporta, rekreacije i aktivnog života ,zahvaljujući novom i zanimljivom festivalu nazvanom ‘Welcome Spring’ osmišljenom kao dio razvoja Ludbrega u outdoor izletničku destinaciju. Welcome Spring će svakog vikenda u Ludbreg donijeti uzbudljiva sportska natjecanja praćena zanimljivim popratnim programom.

Cilj festivala je popularizacija aktivnog života odnosno outdoor aktivnosti kao vrste zabave, rekreacije i zdravog druženja na otvorenom.

Festival će započeti u nedjelju, 7. ožujka, nordijskim hodanjem u dužini staze od 10 km. Staza vodi od Ludbrega prema Vinogradima Ludbreškim kroz uglavnom šumske puteve. Ovo festivalsko događanje organizira udruga ‘Narcisa’ Ludbreg koja nordijsko hodanje promovira u sklopu svojih redovitih aktivnosti.

Udruga Žene u bori protiv raka dojke ‘Narcisa’ od svojih početaka usmjerena je na prevenciju te bolesti i uvijek smo napominjali kako je u tome važna fizička aktivnost, kako za mentalno tako i za fizičko zdravlje. Kod nordijskog hodanja je plus što se sudionici mogu uključiti bez obzira na dob, i mladi i stariji. Naravno, tempo hodanja i trasu mogu prilagoditi svojim mogućnostima. Dodatan plus je i to što su starije osobe stabilnije sa štapovima za nordijsko hodanje, koji su ujedno i jedino ulaganje – poručuje Gordana Loparić, predsjednica udruge ‘Narcisa’.

Start će biti u 14.30 sati na Otoku mladosti

-Pozivam da svi zainteresirani dođu i koju minutu ranije kako bi, ukoliko bude više sudionika, imali vremena formirati grupe radi poštivanja epidemioloških mjera – poručuje Gordana.

Najnovije vijesti

Pročitajte više