MEĐIMURJE TUGUJE!

Noćas je iznenada preminuo poznati glazbenik Zlatko Logožar Ceker iz Savske Vesi!

Autor: Ivica Jurgec Foto/Video: Tomislav Borković
- Advertisement -

Međimurje tuguje! Noćas (u subotu) je zauvijek prestalo kucati srce velikog glazbenika i skromnog čovjeka Zlatka Logožara Cekera (65) iz Savske Vesi. Iznenadna smrt zadesila ga je u automobilu kod Preloga kad se vraćao sa svirke u donjem Međimurju. Stalnu gažu imao je u “Mlinu” na tromeđi Donjeg Vidovca, Kotoribe i Donje Dubrave, ali je svirao i na brojnim drugim mjestima.

Još početkom ovog ljeta Medjimurski.hr mu je ponudio da napravimo intervju o njegovom životu i i radu, ali je nakon dugog razmišljanja odbio u obrazloženje: “Ma nisam vam ja neka velika faca za intervjue. Ima drugih, većih. Bit će još prilike!”.

A, evo, sudbina čini svoje. Ceker je počeo svirati od najranije mladosti u rodnom Črečanu, bio je klavijaturist i harmonikaš u mnogim poznatim sastavima. Pratio je na koncertima širom Europe Rusije, Amerike… brojne vrhunske domaće pjevače: od Tomislava Ivčića, Marine Tomašević i Mladena Grdovića, do Ivice Šerfezija i Ljupke Dimitrovske. Zapravo, gotovo da nema pjevača starije generacije na hrvatskoj glazbenoj sceni kojega Ceker nije pratio na nastupima. Devedesetih godina je s Ivicom Dobranićem Meksikancem formirao Duo M, koji je godinama uveseljavao na plesnjacima i svadbama. Zadnjih desetak godina Zlatko Logožar uglavnom je nastupao sam. Pjevao je i svirao. I to jako dobro. Zato je i imao posla svakog vikenda, pa i u tjednu.

Ostat će upamćen kao tih čovjek, bez velikih prohtjeva, ali odan poslu. Prijatelji istinski tuguju za njim.

Posljednji ispraćaj Zlatka Logožar Cekera bit će na čakovečkom gradskom groblju u Mihovljanu u ponedjeljak, 19. rujna, u 15 sati.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još