NAJAVIO KANDIDATURU ZA NAČELNIKA OPĆINE NEDELIŠĆE

NIKOLA NOVAK: U centru pažnje biti će mi proširenje gospodarske zone Goričica, pokretanje poduzetničkog inkubatora na MESAP-u i izgradnja nove osnovne škole

Prije nekoliko dana Nikola Novak (SDP), dosadašnji zamjenik načelnika Općine Nedelišće, najavio je da će se kandidirati za mjesto načelnika na predstojećim lokalnim izborima. Bio je to očekivani potez nakon što je postalo izvjesno da se aktualni načelnik Darko Dania uključio u borbu za županiju, iako se šuškalo da bi SDP za tu poziciju mogao istaknuti i Ivanku Novak. Taj gordijski čvor je, navodno, presjekao Siniša Hajdaš – Dončić, ali još uvijek nije poznato tko će biti kandidat za zamjenika Nikole Novaka, pa ostaje vidjeti hoće li se to rješavati unutarstranački ili u koalicijskim kombinacijama.

Najavili ste kandidaturu za načelnika općine kao kandidat SDP-a. Budete li izabrani po čemu ćete biti drugačiji od svojih prethodnika na toj poziciji?

U Općini Nedelišće obnašao sam dužnost zamjenika načelnika u protekle četiri godine i sudjelovao u realizaciji brojnih projekata. Po zanimanju sam magistar muzike i magistar ekonomije te ću pri obnašanju dužnosti načelnika više pažnje posvetiti razvoju gospodarstva. Poduzetničku zonu Goričica ćemo proširiti, sukladno potrebama i upitima zainteresiranih poduzetnika, a na Mesapu ćemo krenuti u realizaciju projekta za koji se već dugo zalažem – pokretanje poduzetničkog inkubatora. U razvoju općine brinut ćemo o okolišu i ekološki prihvatljivim razvojnim projektima.

Koji su osnovni naglasci vašeg programa s kojim izlazite pred građane Općine Nedelišće?

Ponudit ćemo biračima plan ulaganja i razvoja za svako naselje. Od važnijih infrastrukturnih projekata ističem izgradnju nove osnovne škole u Nedelišću, projekt u koji sam uključen posljednje četiri godine, gdje smo trenutno pred dobivanjem suglasnosti na idejni projekt. U suradnji s Međimurskom županijom izgradit ćemo školsku sportsku dvoranu u Macincu. Poticat ćemo projekte koji nisu u ingerenciji Općine, primjerice izgradnju južne obilaznice, koja je trenutno u fazi projektiranja. Komunalno poduzeće NED-KOM ćemo nastaviti razvijati i kroz to poduzeće ponuditi nove mogućnosti razvoja. Brigu o našim najmlađima nastavit ćemo kroz izgradnju dječjeg vrtića u Dunjkovcu, osiguranjem prostora za projekte i druženja srednjoškolaca, nastavkom stipendiranja i poticanjem razvoja sporta. Od sljedeće godine krenut ćemo sa sufinanciranjem obitelji koje će obnavljati starije kuće.

U Nedelišću ćemo napraviti centar – urediti Trg Republike gdje će se moći odvijati različiti društveni sadržaji. Brojne ulice u naseljima koje su u lošem stanju ćemo obnoviti. Upoznat sam s radom svih udruga koje ćemo i dalje poticati i podržavati jer smatram da je to najbolji način poticanja zajedništva među ljudima. Razvoju turizma dat ćemo novi zamah kroz otvaranje treking ruta i pokazat ćemo svima koliko je naša općina lijepa.

Tko je kandidat za Vašeg zamjenika i s kojim ćete strankama koalirati, odnosno surađivati u budućem radu?

-U tijeku su razgovori s koalicijskim partnerima koje planiramo dovršiti u sljedećih desetak dana i tada ćemo definirati listu kandidata za općinsko vijeće i između više potencijalnih imena izabrati najbolju osobu za zamjenicu ili zamjenika načelnika.

Kada će SDP dobiti novog predsjednika općinske organizacije i kakvu potporu imate u stranačkim redovima s obzirom da se špekuliralo s više imena za kandidata SDP-a na predstojećim izborima?

-Općinska organizacija SDP-a Općine Nedelišće će konvenciju održati u roku koji je predviđen Statutom. Prije nekoliko dana održali smo sastanak organizacije i drago mi je što imam snažnu podršku svih članica i članova, a to jedinstvo stranke mi daje dodatnu motivaciju za provedbu afirmativne kampanje i temelj za uspješnu realizaciju svih dogovorenih projekata.

Najnovije vijesti

Pročitajte više