PLJESAK UČENIKU I MENTORU

Nikola Matulin, donjovidovski učitelj tambure niže uspjehe i izvan Međimurja

Nikola Matulin iz Donjeg Vidovca na međimurskoj kulturnoj sceni poznat je kao predsjednik izuzetno uspješnog KUD Donji Vidovec, koji prednjači po broju tamburaša. Nema u tome ništa čudnoga kada se zna da ih vodi taj mladi profesor glazbene kulture, koji je svoje radno mjesto pronašao u Glazbenoj školi „Alberta Štrige“ u Križevcima, kamo putuje svakodnevno.

U toj se sredini izvanredno snašao, dobro je prihvaćen, a iza sebe ima niz natjecateljskih glazbenih uspjeha.
Posljednji koji ističemo je 7. Međunarodno natjecanje tamburaša Subotica 2021., koje održano u online verziji zbog epidemiološke situacije.

Nikolin učenik Klaudije Mažar koji se natjecao u V. klasičnoj kategoriji (tu spadaju učenici završnih razreda srednje škole), ocjenjen je od tročlane komisije s najvećim brojem bodova od svih kandidata u svim kategorijama na spomenutom natjecanju.

Tim povodom je Nikoli Matulinu, kao mentoru, dodjeljena Plaketa “Dr. Josip Andrić” za najuspješnijeg nastavnika u kategorijama osnovne i srednje škole.

– Spomenuti učenik je u mojoj klasi od 1.osnovne pa eto sad je maturant i sprema se na upis na akademiju – kaže profesor Nikola i dodaje kako su oni sudionici spomenutog natjecanja od samih početaka. Klaudije je inače iz Križevaca, osim što je maturant Glazbene škole on je i maturant tamošnje Gimnazije „Ivana Zakmardije Dijankovečkog“.
Od profesora smo još čuli kako je Klaudije na Regionalnom natjecanju u Slavonskom Brodu osvojio također prvu nagradu, te će u srijedu 24. ožujka nastupiti na Državnom natjecanju u Zagrebu. Klaudije je i na Međunarodnom natjecanju Sonus OP.6 održanom u Križevcima također osvojio prvu nagradu.

Inače, Nikola Matulin je 2016. godine u Zagrebu, kada je održana svečana promocija najboljih hrvatskih odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika, promoviran u zvanje mentora.

Najnovije vijesti

Pročitajte više