SAMO ZA ONE KOJI ZNAJU KAJ JE DOBRO!

Nek’ jalnuši govore kaj hoće, ali Zoran Jaklin iz Pretetinca ipak kuha najbolje špek-fileke!

Autor: Ivica Jurgec Foto/Video: Ivica Jurgec
- Advertisement -

Istina, može bilo tko govoriti što hoće, ali Zoran Jaklin iz Pretetinca ipak kuha najbolje fileke. To je po tko zna koji put potvrdila stručna komisija od deset članova, koja je nekoliko puta uzimala uzorak i uporno ga – ocjenjivala!

Ovaj dugogodišnji ugostitelj, a sada međunarodni kralj antikviteta, zna puno toga skuhati i ispeći, ali špek-fileki su vrh vrhova.

-Mnogi misle da imam neki tajni recept ili da postoje tajni dodaci. Ne, ništa od toga. Bitna je volja, a sve ostalo je u nepcu. Moraš znati što želiš postići, kakav će okus biti na kraju. Za ovaj današnji upotrijebio sam 6 kilograma fileka, 2 kilograma špeka, luk, celer. Fileki (juneći želudac) moraju biti dobro oprani i prokuhani, onda se narežu na rezance i stavljaju na propirjani luk s povrćem i špekom. Zalijemo s malo vode i dok zavriju dodamo potrebnu sol, biber i ostale mirodije po želji. I to je sve – kaže Zoran Jaklin, poznatiji kao Čoba, ali ne zna zašto ga tako zovu.

U pripremi povrća i pomogla mu je i draga supruga Mira, koja se brine da stručna komisija uvijek bude od žeđi oslobođena. Za to pak je najbolje bijelo miješano Slavka Faltaka iz Orehovčaka.

Dobar tek, filekoljupci!

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još