NOVI VRTIĆ GRADIT ĆE SE KOD CRKVE

Nedelišću dodijeljeno više od 25 milijuna nepovratnih sredstava za vrtiće!

Autor: Ivica Jurgec Foto/Video: Ivica Jurgec
- Advertisement -

Nedavno je potpisan ugovor između Varaždinske biskupije i Općine Nedelišće kojim Biskupija daruje zemljište kod Crkve Presvetog Trojstva u Nedelišću za izgradnju novog dječjeg vrtića. Ugovor su potpisali biskup Bože Radoš i načelnik Nikola Novak. Bio je to jedan od preduvjeta da bi Općina Nedelišće s ovim projektom, i još dva druga, mogla sudjelovati na natječaju za dobivanje bespovratnih sredstava.

Na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Nedelišće načelnik Nikola Novak izvjestio je vijećnike da mu je potvrđeno da su novćana sredstva dodijeljena za sva tri projekta. I to: za izgradnju i opremanje Ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje u Dunjkovcu 6.840.000 kuna, dogradnju i opremanje Dječjeg vrtića „Zvončić“ u Nedelišću 4.890.000 kuna te izgradnju i opremanje novog matičnog dječjeg vrtića u Nedelišću 14.400.000 kuna. Novak je dodao da ta sredstva sigurno neće biti dostatna, pa će morati ući u kreditna zaduženja kako bi realizirali ove projekte.

Inače, međimurskim općinama i gradovima u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti ukupno je dodijeljeno više od 78 milijuna kuna za izgradnju i dogradnju vrtića. Od prijavljenih devetnaest projekata, njih sedamnaest prošlo je fazu procjene projektnih prijedloga te su prihvatljivi za financiranje putem Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova.“ Među njima su i vrtići u Nedelišću i Dunjkovcu te novi matični vrtić kod Crkve u Nedelišću.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još