DA ČOVJEK NE POVJERUJE!

Nedelišće ima najniže cijene vrtića i jaslica: roditelji će plaćati manje nego dosad!

Autor: Ivica Jurgec Foto/Video: Ivica Jurgec
- Advertisement -

Na prijedlog načelnika Nikole Novaka, vijećnici Općine Nedelišće na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća, kojim je predsjedao Hrvoje Kolman, donijeli su odluku vrijednu pozornosti, a može poslužiti i kao primjer drugima! Naime, s jedne strane povećali su ekonomsku cijenu boravka djece u vrtićima i jaslicama, a s druge smanjili udio roditelja u sufinanciranju. Dakle, Općina će sufinancirati veći dio, što će kod roditelja sigurno izazvati oduševljenje.

Dosadašnja osnovna cijena smještaja djetena u DV “Zvončić” Nedelišće iznosila je 1.200 kuna, od čega je 50 posto plaćala Općina, a 50 posto roditelji.

Sinoć (utorak) je odlučeno da nova ekonomska cijena iznosi 200 eura (oko 1.500 kuna) od čega će Općina za prvo dijete sunfinacirati 130 eura (979,49 kuna), a preostalih 70 eura (oko 527 kuna) roditelji, što je manje nego dosad. Za prvo dijete u jaslicama, gdje je ekonomska cijena 230 eura ili 1.732 kune, općina sufinacira 160 eura ili 1.205 kuna, a roditelji 70 eura (opet oko 527 kuna).

Za drugo dijete smješteno u vrtiću ili jaslice Općina sufinacira s dodatnih 50 posto, dok za treće i svako sljedeće dijete u vrtiću i jaslicama Općina financirta punu cijenu: 200 i 230 eura.

Ova odluka počinje se primjenjivati na smještaj u predškolske ustanove za mjesec prosinac 2022. godine.

Roditelji s područja Općine Nedelišće koji, zbog prirode posla, djecu voze na smještaj u druge općine ili gradove, imaju pravo na isti iznos sufinaciranja.

Bravo Nedelišće!

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još