UTORAK NA TRŽNICI GRADA PRELOGA

Nataša i Mojca iz Ljubljane dolaze po najbolji med na svijetu!

Danas, 27. travnja, na preloškoj tržnici zabilježili smo najbolju ponudu ovog proljeća. I prodavača i kupaca došlo je u zavidnom broju. Bilježimo ponuda s bogate međimurske i podravske plodne zemlje do ponude ribe s Jadrana i naših rijeka. Ostat ćemo prvo kraj njih. Šaran 34 kune za kilogram, za 17,99 kuna za kilogram mogli ste kupiti tolstolobika, po 109 kuna za kilogram su bili losos i tuna, pastva se nudila po 40 kuna za kilogram, skuša za 49, orada za 79 i oslić za 34 kune.

-Dođu ljudi, pogledaju pa se ponovo vrate, mogu reći ide nekako – rekao nam je „ribar“.

Kraj jednog proizvođača povrtnih presadnica iz Hrastovskog kraj Ludbrega, posebno dugački red. Kaže kako nudi sve što treba za jedan povrtnjak i da su kupci naviknuti na njegovu robu. Potražnja za cvijećem pojačana, kako onog balkonskog, prozorskog tako i onog za cvjetnjake.

Na ponudi, kraj jednog bijelog kombi-vozila, poredane kutije s pilićima i patkama svih veličina. Susjeda prodaje tekstil. Dolazi iz Varaždinske županije i zahvalna je Gradu Prelogu koji im jedini na ovom području dozvoljava prodaju pa stoga i ne čudi velik broj prodavača tekstilom i obućom.

Na štand s medom došle su dvije simpatične dame u bijelim trenirkama. Očito da se već znaju s prodavačem jer im je odmah počeo pakirati različite vrste meda. Rekle su da su iz Ljubljane, da se zovu Nataša i Mojca, da kada povremeno svrate u Prelog ovdje se „oboružaju“ najboljim medom na svijetu. Posebno im je dobar za medenjake. Prodavač Robert je od sreće i komplimenta dobio drugu „farbu“ na licu.

-To godi, rekao je sa smiješkom.

I za kraj. Zamijećene su velike gužve na parkiralištu, kao nikada do sada.

Najnovije vijesti

Pročitajte više