ZAUSTAVLJENA U ZAGREBU

Nakon poraza od Wurth, Antonia Ružić se okreće Parizu

Autor: Miljenko Ovčar Foto/Video: Arhiva
- Advertisement -

Antonia Ružić zapela je na putu do četvrtfinala ITF W75 turnira u Zagrebu. U drugom kolu bolja je bila njezina vršnjakinja i reprezentativna kolegica Tara Wurth sa 6:1, 6:4.

Ružić je prvi set otvorila osvojenim servisom, ali nakon toga zaredala s velikim brojem neprisiljenih pogrešaka što Wurth koristi i serijom od šest uzastopnih gemova za samo 28 minuta dolazi do prvog seta. Početak drugog seta donosi drugačiju sliku. Već u prvom gemu, koji je trajao gotovo kao polovica prvog seta, Ružić dolazi do prvih break prilika u meču i koristi sedmu za oduzimanje servisa. Kod 2:1 naša je tenisačica obranila tri break lopte suparnice i odmah nakon toga joj još jednom oduzela servis. Pomislili smo da će to biti dovoljno za set, ali Wurth uzvraća breakom, a Ružić u sljedećem gemu ne koristi svoje break prilike. Ponovno gubi servis i Wurth odlazi na 5:4. U posljednjem gemu Ružić spašava tri meč lopte, ali ne i četvrtu, pa Wurth dolazi do prolaska u četvrtfinale.

Još jednom se, nažalost, pokazalo da je Tonka ponekad sama sebi najveća protivnica. Oscilacije su, međutim, dio teniskog života, pa vjerujemo da će ih Tonka ubrzo prevladati. Nadamo se već sljedećeg tjedna kada je očekuju kvalifikacije drugog Grand Slam turnira sezone, pariškog Roland Garrosa.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još