TKO ĆE SVE DOBITI JAVNA PRIZNANJA?

Nagradu za životno djelo Općine Goričan dobit će svima dragi svećenik Pavao Markač

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: Hana Batcha Frančić, Mejdimurski.hr, Tomislav Gudlin
- Advertisement -

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Goričan, održane 18. lipnja 2024. godine, usvojena je Odluka o dobitnicima javnih priznanja Općine Goričan u 2024. godini. Dodjeljuju se zahvalnice, godišnje nagrade i nagrada za životno djelo, a nagrađenima će javna priznanja biti uručena na svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana Općine Goričan u ponedjeljak, 24. lipnja 2024. godine u Domu kulture u Goričanu. Evo tko će primiti nagrade!

ZAHVALNICE

Zahvalnice Općine Goričan dobit će:

Marija Vlahek iz Goričana za doprinos u području kulture – dugogodišnja članica KUD-a Goričan koja sudjeluje u svim manifestacijama i festivalima koje organizira KUD ili pod pokroviteljstvom općine, a specijalizirana je za uređivanje naših frizura i vrsna u oblačenju narodnih nošnji.

Božica Pongrac iz Goričana za doprinos u području kulture – također dugogodišnja članica KUD-a Goričan, aktivna u folklornoj i dramskoj sekciji, koja isto sudjeluje u svim manifestacijama i organizaciji raznih kulturnih događanja i izvan općine i u inozemstvu.

Ivan Kvakan iz Goričana za doprinos u području kulture – uzoran je, požrtvovan i pouzdan član Ceškog društva sv. Leonard te primjer budućim naraštajima, a osim fizičke pomoći radi i djela Božjeg milosrđa.

Krešimir Krušec iz Hodošana za nesebičan rad i trud u razvoju vatrogastva – već 14 godina član je DVD-a Goričan, osvojio je brončanu medalju i plamenicu te priznanje za 10 godina rada, a odaziva se na sve aktivnosti i intervencije i član je natjecateljske ekipe seniora.

Nada Dominik iz Goričana za dugogodišnje članstvo u udruzi umirovljenika Goričan – u udruzi je aktivna već više od 30 godina te sudjeluje u svim aktivnostima, a najviše pomaganju starijim i nemoćnima, a također i u sportskim aktivnostima, a članica je i izvršnog odbora.

Ružica Horvat iz Goričana za dugogodišnju suradnju i odgoj djece iz Goričana, za nesebično darovanje cijelog inventara vrtića općini nakon preuzimanja vrtića.

Božidar Jakšić iz Goričana za doprinos u ekologiji i zaštiti okoliša – aktivan je sudionik brojnih ekoloških inicijativa i kampanja za zaštitu prirode, dugi niz godina bio je i član ekološko-sportske udruge „Loka“ te svakodnevno biciklom obilazi naselje, šume i depnije oko Goričana i skuplja smeće, a rado pomaže i u čišćenju i uređenju prostora oko crkve.

Dramska sekcija Osnovne škole Goričan: Tena Bašnec, Elena Bergovec, Nikola Gosarić, Diana Katanec, Mija Kocijan, Leon Vadlja, Anja Baksa, Dominik Dominik, Rafael Jakšić, Sara Posavec , Iva Vojvoda i njihova mentorica učiteljica Snježana Granatir – za izniman trud i sudjelovanje dramske skupine na natječaju LIDRANO, sa scenografijom „Dobro stablo“.

Ivona Horvat iz OŠ Goričan za županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika.

GODIŠNJA NAGRADA

Godišnju nagradom Općine Goričan primit će:
Đurđa Smolek iz Goričana za dugogodišnji i nesebični rad u župnom Caritasu „Betanija“ – najstarija je i najaktivnija članica tog društva već 24 godine, izrađuje ručne radove za Uskrs i Božić, peče kolače, volontira i posjećuje bolesnike, te plete cekere od ljuščija, koji se danas nalaze i u Americi, Kanadi, Australiji i Kini.

Dragan Ivković iz Goričana za nesebičan rad i trud u razvoju vatrogastva – već 20 godina, od svoje 20. godine, član je DVD-a Goričan, ima brončanu i srebrnu plamenicu i proznanje za 20 godina aktivnog rada te je dočasnik 1. klase aktivan u svim segmentima rada DVD-a i u civilnom društvu.

Danijela Špoljarić

Danijela Špoljarić iz Goričana za izniman trud i zalaganje u crkvenom zboru i dječjem zboru ABBA – od rane mladosti kao kantorica svakodnevno svira na misama u Goričanu te vodi Crkveni zbog župe sv. Leonarda, Dječji zbor Abba i žensku vokalnu skupinu Hosana.

NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO

vlč. Pavao Markač

Nagradu Općine Goričan za životno djelo dobit će vlč. Pavao Markač iz Goričana– ovaj danas umirovljeni 75-godišnji svećenik, koji ove godine obilježava 50 godina svećeništva, vodio je izuzetno bogat i sadržajan pastoralni i duhovni život. Bio je kapelan u Utrinama i Zapruđu te u Hrnetiću i Baniji. Bio je župnik župa u Imbriovcu, Legradu, Svetom Đurđu, Nedelišću i Svetoj Mariji. Od 2020. živi u svećeničkom domu u Varaždinu. U nedjelju (30.6.) u 11 sati održat će se njegova zlatna sveta misa u crkvi sv. Leonarda u Goričanu.

Čestitke svima!


- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još