POVODOM MEĐUNARODNOG DANA OBRAZOVANJA

Načelnik Novak obišao škole u Macincu i Nedelišću te najavio daljnja ulaganja u školstvo

Autor: Miljenko Ovčar Foto/Video: Općina Nedelišće
- Advertisement -

Povodom Međunarodnog dana obrazovanja, 24.siječnja, načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak danas je posjetio dvije osnovne škole koje djeluju na području općine: Osnovnu školu dr. Ivana Novaka Macinec i Osnovnu školu Nedelišće.

Tom prigodom je osnovnoškolcima poklonio knjige Novi Zrin i Međimurska priroda iz blata i zlata. Iz prve knjige učenici će moći saznati nešto više o povijesti obitelji Zrinski, a iz druge o ljepotama kraja u kojem žive. Ujedno su dogovorena dva projekta koje će Općina Nedelišće ove godine realizirati u područnim školama koje su u sastavu ovih osnovnih škola. 

Nakon što je Međimurska županija u proteklih nekoliko godina uložila znatna sredstva u obnovu zgrade područne škole u Gornjem Hrašćanu, ravnateljica Božena Dogša i načelnik Novak dogovorili su da Općina ove godine financira izgradnju vanjskog sportskog terena za mališane kojih u područnoj školi u Gornjem Hrašćanu ima sve više. S druge strane, župan Matija Posavec osigurao je sredstva za dodatna ulaganja u potkrovlju zgrade, gdje će se urediti još dvije učionice.

Kao prioritet u izgradnji škola u Međimurju župan Posavec često ističe izgradnju nove osnovne škole u Nedelišću, za čiju je projektno-tehničku dokumentaciju nedavno potpisan ugovor o financiranju. Ravnatelj Ivica Paić i načelnik Novak, temeljem podrške župana Posavca i u ovom projektu, dogovorili su da Općina ove godine financira projektno – tehničku dokumentaciju za izgradnju jednodijelne školske sportske dvorane u područnoj školi u Dunjkovcu, kako bi mališani i tamo imali uvjete za kvalitetnu nastavu tjelesne i zdravstvene kulture. Projekt će biti prijavljen na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja u prvoj polovici ove godine.

Načelnik i ravnatelji suglasni su da će se, uz već osiguranu besplatnu prehranu za sve učenike, u 2023. godini nastaviti kvalitetna ulaganja u obrazovni sustav na području Općine Nedelišće te su svim učenicima čestitali Međunarodni dan obrazovanja i poželjeli puno uspjeha u nastavku školske godine.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

FOTO Sveti Nikola posjetio mališane iz Dječjeg vrtića ‘Srčeko’ u Vratišincu

Tradicionalno svake godine Savjet mladih Općine Vratišinec organizira posjet...

FOTO U Čakovcu predstavljene prednosti kozmetike Jane Iredale

U četvrtak je u čakovečkom hotelu Castellum predstavljena kozmetika...