POSLJEDNJA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KOTORIBE

Načelnik Ljubomir Grgec: Rezultati izbora ne bi smjeli prekinuti kontinuitet uspona!

U Domu kulture u Kotoribi pod izuzetno strogim epidemiološkim mjerama održana je 29. sjednica Općinskog vijeća Kotoribe, posljednja u ovom sazivu. Sve te točke obrađene su za jedan školski sat i sve su imale potvrdu svih “10 ruku“.

Sjednici su uz načelnikaka Općine Ljubomira Grgeca i njegovog zamjenika Roberta Ujlakija, nazočili službenici JUO predvođeni  Karolinom Bajkovec Horvat.

Kao izvjestitelji pod točakama, Izvješće o radu i poslovanju Dječjeg vrtića Kotoriba za 2020. godinu i Izvješće o radu i poslovanju Knjižnice i čitaonice Kotoriba za 2020. godinu, sjednici su nazočili  Žaklina Gregurec Kranjec i Mario Friščić, ravanatelji spomenutih ustanova. Oboje su govorili o otežanim uvjetima poslovanja zbog korone.

Govoreći  o godišnjem izvršenju proračuna za 2020 godinu, načelnik Grgec je rekao kako su lanjsku godinu završili s viškom prihoda od 12.856.657kuna.

-Čine ga višak prihoda iz 2019. godine u iznosu od 3.671.751 kune i višak prihoda iz 2020. godine od 9.184,906 kuna – istaknuo je načelnik i dodao kako su ta sredstva uključena u općinski proračun za ovu godinu uz napomenu kako su svi računi, sva dogovanja Općine – podmireni. Ostvareni višak prihoda utrošit će se za financiranje podizanje zgrade općinske uprave s poslovnim prostorom, a čija je izgradnja u tijeku. Dio će biti utrošen za izgradnju komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni „Jug“, a 2.656.657 kuna za rekonstrukciju zgrade stare OŠ u Kulturno i turistički informativni centar.

U tzv. „aktualnih pola sata“ načelnik je kazao kako je Općina podmirila svoje obveze prema studentima. Uz to, ovih je dana podijelila 268 poklon paketa vrijednih po 250 kuna osobama, odnosno domaćinstvima koje udovaljavaju kriterije za njihovo dobivanje.

Riječi zahvale za kraj

-Kako je ovo posljednja sjednica kojom predsjedam, koristim prigodu da uputim riječi zahvale svima s kojima sam surađivao, slobodno mogu reći zadovoljavajuće. Posebno me radovala fer i konstruktivna suradnja sa svim političkim opcijama i radostan sam što smo svi bili na istoj cesti zvanoj: dobrobit Kotoribe. Držim da smo opravdali izbor – rekao je za kraj predsjednik OV Stanko Vugrinčić, dok je načelnik Ljubomir Grgec posebno zahvalio suradnicima u JUO, istaknuo je zahvalnost vijećnicima za korektnost koja je pokazala kako se može mnogo napraviti kada je ona u prvom planu.

-Izbori  ne bi trebali prekinuti takav kontinuitet. Naprotiv, novo općinsko čelništvo trebalo bi nastaviti putem koji smo trasirali. U realizaciji toga, tko god da je na vlasti, treba njegovati suradnju i prijateljstvo.

 Inače,  Vijeću su od 2017. godine radili: Manuela Bartolić, Slavica Maltar (Terezija Gal), Željko Šebeštjan, Vedran Golub, Kristina Knez, Antun Horvat, Damir Kadija, Ivan Kos, Zoran Radmanić, Blaženka Zvošec, Ivan Heretelendi, Stanko Vugrinčić i Snježana Matoš. Političke opcije su bile: Laburisti, HDZ, HSS, SDP i HSLS.

Najnovije vijesti

Pročitajte više