BITNA ULOGA U DRUŠTVU

Na vatrogasna društva Mursko Središće, Paklenica i Križovec u svakom se trenutku može računati

Dobrovoljna vatrogasna društva Mursko Središće, Peklenica, Križovec u potpunosti ispunjavaju svoju ulogu u društvu i u svakom trenutku se može računati na njih. DVD Mursko Središće je nedavno na izbornoj skupštini odabrao novo vodstvo i upravni odbor, tako ulogu predsjednice društva nosi Tanja Smolković dok je zapovjednik društva Rajko Bogdan, oboje dugogodišnji aktivni članovi društva.

Planovi i aktivnosti koje su odrađene i planirane ove godine bile su tema sastanka s gradonačelnikom Grada Mursko Središće Draženom Srpakom. Predsjednica i zapovjednik istaknuli su da članovi društva dnevno odrađuju svoje zadatke u vatrogasnom domu; od provjera opreme, čišćenja i održavanja. Također nabavljen je novi kompresor. Ujedno se vatrogasna društva uvijek odazovu i pripomognu događajima koje su u organizaciji grada. Ako situacija to dozvoli za sljedeće godine planirano je svečano obilježavanje 140. godina DVD-a Mursko Središće. Osim svečanog dijela planirana je vatrogasna zabava „Pod brojdama“ kao što je to bilo devedesetih i svih ranijih godina.

DVD Mursko Središće danas broji 50- tak članova. Kako naselja Štrukovec i Hlapičina nemaju osnivana vatrogasna društva, pozivaju se građani da se uključe u DVD Mursko Središće. Gradonačelnik zadužuje predsjednike Mjesnih odbora Štrukovec i Hlapičina da potaknu svoje sumještane da se pridruže i postanu aktivni članova DVD-a Mursko Središće kako bi vatrogasno društvo bilo još povezanije s navedenim naseljima.

Najnovije vijesti

Pročitajte više