MLADIĆ (19) IZ NASELJA SITNICE KRŠIO SAMOIZOLACIJU

Na sudu tvrdio da su ga policajci ‘namamili’ van iz kuće i bacili mu prekršajni nalog

Prekršajni sud u Čakovcu na svojoj je oglasnoj ploči javno objavio presudu, kojom je 19-godišnji G.B iz mjesta Sitnice u Murskom Središću kažnjen zbog kršenja samoizolacije te svoj ‘nestašluk’ mora platiti 1000 kuna.

Naime, kako stoji u službenim dokumentima, on je proglašen krivim zato što se 26. siječnja 2021. godine nije pridržavao sigurnosne mjere za zaštitu pučanstva od zaraznih bolesti, izolacije u vlastitom domu ili drugom odgovarajućem prostoru, već je pronađen na ulici ispred kuće. Mladić je preko svog branitelja sudu dostavio pisanu obranu u kojoj je izjavio da se osjeća krivim za prekršaj za koji ga se tereti i iskreno mu je žao zbog svega.

Napisao je da je 26. siječnja došao iz Njemačke gdje je zajedno s bratom trebao raditi, no zbog epidemiološke situacije rečeno im je da se vrate u Hrvatsku te su se taj dan vratili u jutarnjim satima. Mladić je izjavio da su im na granici rekli da će mjera samoizolacije početi vrijediti tek sljedeći dan od dana kada su se vratili u Hrvatsku. Naveo je da živi na adresi Sitnice, ali je istog dana otišao u kuću svog brata, koji živi 100 metara dalje od njegove kuće te je u dogovoru s njim samoizolaciju trebao provoditi kod njega, iz razloga što u svojoj kući živi sam i nema što jesti.

Izjavio je da je bio zatečen u kući brata, iako su djelatnici Policijske postaje Mursko Središće napisali da je zatečen na ulici. Tvrdi da su ga policajci pozvali da izađe iz kuće te mu bacili prekršajni nalog. Također, mladić je naveo da je nezaposlen i da ako mu sud izrekne visoku kaznu on ju neće moći platiti, sud je uzeo u obzir njegovu tešku životnu situaciju te mu je smanjio kaznu.

Najnovije vijesti

Pročitajte više