HŽ INFRASTRUKTURA ULAŽE 22,5 MILIJUNA ZA SIGURNIJU, UDOBNIJU I BRŽU VOŽNJU MEĐIMURSKOM PRUGOM

Na pruzi Čakovec – Kotoriba uskoro brzina vlakova 100 km na sat

U HŽ Infrastrukturi dobili smo informaciju da su na pružnoj dionici Čakovec – Mala Subotica, koja se nalazi na pruzi M501 DG (državna granica) – Čakovec – Kotoriba – DG, u tijeku poslovi pojačanog održavanja. Procijenjena vrijednost navedenih zahvata iznosi 22,5 milijuna kuna (bez PDV-a). Nakon što je 31. ožujka 2021. završena sanaciji prvih pet kilometara gornjeg ustroja pruge, radovi na sanaciji nastavljeni su na iduća četiri kilometra.

Trenutno se izvode zahvati na gornjem ustroju pruge, radovi na izgradnji bočnog perona i tipskih nadstrešnica na stajalištu Čakovec-Buzovec te radovi na izgradnji tipske nadstrešnice na stajalištu Čehovec.

Završetak spomenutih radova te potom normalizacija prometa na dionici Čakovec – Mala Subotica očekuje se do 31. lipnja ove godine. Nakon potvrde projektanta vlakovi će na toj dionici voziti brzinom od 100 km/h. Cilj obnove pružne dionice Čakovec – Mala Subotica je povećanje sigurnosti željezničkog prometa, povećanje brzine vlakova i osovinskog opterećenja pruge te u konačnici ugodnije putovanje vlakom.

Najnovije vijesti

Pročitajte više