RADOVI U PRIGRADSKIM NASELJIMA SE I DALJE NASTAVLJAJU

Na inicijativu građana i mjesnog odbora uređene Radnička i Vrtna ulica

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok danas je obišao Kućan Marof u kojem su Radnička i Vrtna ulica uređene, a dobile su i novi asfalt. Nakon razgovora s građanima o radovima koji će biti još poduzeti, gradonačelnik je novinarima dao slijedeću izjavu:                                                       

– Nakon više intervencija i primjedbi građana i mjesnog odbora mi smo uredili Radničku i Vrtnu ulicu u Kućan Marofu. Trenutno se gradi i biciklistička staza po Gornjem Kućanu u dužini od 3 kilometra. To je važno zato što mi nismo uređivali samo centar grada već i prigradska naselja. Uz Zbelavu, Črnec i Gojanec koji su uređeni nakon aglomeracije radi se i po ostalim naseljima. Radi se i u ostalim dijelovima grada, trenutno u Hrašćici u Ulici Nikole Tavelića, a idemo i u Masarykovu i Slavensku ulicu u gradu gdje smo već uredili igrališta. Već je poznato da smo mi u ove četiri godine uredili više ulice i prometnica nego u deset godina prije toga. Smatram da tako treba nastaviti. U Varaždinu u nekoliko godina u potpunosti treba obnoviti mrežu prometnica, te pješačke i biciklističke staze.

Rekonstrukcija Radničke i Vrtne ulice u Kućan Marofu obuhvatila je glodanje postojećeg habajućeg sloja asfalta, iskop i nasip za izradu tamponskog sloja nove kolničke konstrukcije, postava novih rubnjaka, uređenje oborinske odvodnje, asfaltiranje kolnika novim nosivim i habajućim slojem asfalta.

Izvoditelj radova bila  je tvrtka COLAS, a vrijednost radova je 1.410.748,70 kn (uključivo PDV).

Najnovije vijesti

Pročitajte više