PRIJEVARA

Muškarac (25) prevario trgovačko društvo za 20 tisuća kuna, određen mu istražni zatvor

Dubravka Petric/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 4. ožujka provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1996.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela prijevare i prijevare u gospodarskom poslovanju.

– Postoji osnovana sumnja da je 25-godišnji osumnjičenik u svibnju 2020. godine u mjestu kraj Varaždina, dogovorio s oštećenikom da će obaviti radove na krovištu njegove obiteljske kuće i zatražio isplatu predujma od 20.000,00 kuna, ali s unaprijed stvorenim planom da to uopće ne učini, no oštećenik mu je povjerovao i isplatio navedeni iznos koji je osumnjičenik zadržao za sebe, a dogovoreni posao uopće nije obavio. Osnovano se sumnja da je 25-godišnjak u listopadu 2020. godine u Varaždinu, kao direktor trgovačkog društva, sklopio s direktorom drugog društva ugovor o izvođenju radova na krovnoj konstrukciji i nadstrešnici na objektu u Rijeci i zatražio isplatu predujma od 20.000,00 kuna, ali s unaprijed stvorenim planom da to uopće ne učini, no oštećenik mu je povjerovao i uplatio navedeni iznos predujma koji je osumnjičenik zadržao u korist svojeg društva, a ugovorene poslove uopće nije obavio – javlja DORH.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila osumnjičenom 25-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Najnovije vijesti

Pročitajte više