SLOVENACA NEMA ZBOG KORONE

MURSKO SREDIŠĆE: Uz tržnicu, u četvrtak i sajmeni dan

Već dugo godina u centru grada Murskog Središća postoji tržnica, a četvrtkom i sajam. Kroz godine se je uređivala, asfaltirala, postavljeni su novi štandovi… Prije desetak godina četvrtak je postao sajmeni dan. Svi korisnici plaćaju minimalnu naknadu za korištenje resursa.  

Grad Mursko Središće žurno pristupa izradi projektne dokumentacije te ishođenju građevinske dozvole za realizaciju projekta modernije tržnice. On predviđa da se cijeli prostor natkrije, postave novi pultovi za prodaju te dva objekta u skladu sa sanitarnim propisima za prodaju mliječnih proizvoda, kolača, pilića. Time bi dobili veliki natkriveni prostor koji u budućnosti može služiti za razne događaje, manifestacije neovisno o vremenskim uvjetima. 

Gradska tržnica je otvorena od ponedjeljka do subote i to: ponedjeljak i utorak od 9 do 12 sati, srijeda od 16 do 19 sati, četvrtak, petak i subota od 9 do 12 sati.

PONUDA, POTRAŽNJA, CIJENE…

Ima istu ponudu kao i sve druge gradske tržnice koje posjećujemo samo u znatno manjem obimu. Najviše se nude cvjetne presadnice i one povrtne. Standardni su ovdje prodavači jaja, tjestenine, sira, vrhnja, a ima ponude iz voća (jabuke u vrećama).

Kada govorimo  o potražnji svi prodavači kukaju za Slovenima koji su ovamo masovno dolazili i to mahom radi kvalitete, a cijena je za njih bila sitnica, rekao nam je jedan prodavač iz prekodravlja koji svoju povrtlarsku ponudu, po nama iznimne kvalitete, nudi svaki dan u drugoj sredini. Kaže, kako su najbolji kupci i potrošači u Kotoribi. Cijene, uglavnom iste, a prodavači će reći kako se godinama ne mijenjaju.

Je li slaboj posjeti pogodovala niska temperatura? Ne toliko, koliko korona, zbog koje kupci susjedi preko Mure ne dolaze.

Najnovije vijesti

Pročitajte više