IZVANBRAČNA SUPRUGA (17) JE ODBILA SVJEDOČITI

Mladić (22) iz naselja Krištanovec oslobođen optužbe za obiteljsko nasilje, evo kako se branio na sudu: ‘Bila je nemoguća, htjela je izvući utičnicu od TV-a’

Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL/Davor Puklavec/PIXSELL

Općinski sud u Čakovcu na svojoj je oglasnoj ploči javno objavio presudu, kojom je 22-godišnji N.B iz naselja Krištanovec oslobođen optužbe za obiteljsko nasilje.

Mladić (22) je pred sudom izjavio da nije počinio prekršaj koji mu se stavlja na teret. Rekao je da živi u izvanbračnoj zajednici s 17-godišnjom M.K i da imaju zajedničko dijete.

– Nije točno da sam ju vrijeđao. Uhvatio sam ju za ruke, ali ne tako da bi ju stisnuo ili napravio modrice. Samo sam ju pitao što se s njom događa. Zvala je oca da dođe po nju te je tada i on vidio da je nemoguća. Htjela je izvući utičnicu od TV-a, a iza su žice te sam ju uhvatio za noge da se nešto ne dogodi jer se znalo iskriti. Nisam ju uhvatio za noge iz drugog razloga. Isto tako nije točno da sam ju pritisnuo uz zid. Nakon toga ona se odselila te smo se viđali vikendom, ali brzo se vratila natrag s djetetom i sada smo zajedno. Nasilje je prijavio njezin otac – rekao je 22-godišnjak na sudu.

Maloljetna M.K odbila je svjedočiti, a tijekom postupka sud je tražio od Centra za socijalnu skrb Čakovec dostavu socijalne anamneze za okrivljenika.

Uvidom u dostavljenu anamnezu sud je utvrdio da je 17-godišnjakinja bila sklona bijegu od kuće te učestalim odlascima kod okrivljenika. Ponekad se vraćala sama, a ponekad uz asistenciju roditelja i policije. Njezini roditelji su se više puta obraćali Centru za socijalnu skrb radi savjetodavne pomoći. Maloljetnica je neko vrijeme boravila i kod udomiteljske obitelji, ali se brzo vratila kod roditelja. Nakon rođenja djevojčice zbog financijskih problema preselila se s okrivljenikom kod njegovih roditelja.

Centar za socijalnu skrb izrekao je optuženom mjeru intenzivne stručne pomoći i nadzora, a primijetili su i problem u međusobnim parterskim odnosima. Centar je zaključio da je okrivljeniku i 17-godišnjakinji potrebna daljnja podrška, savjetovanje i nadzor, a potrebno im je i usmjeravanje kako bi se adekvatno brinuli o kćerkici koja ima osam mjeseci. Utvrdili su da je maloljetnici potreban poticaj oko daljnjeg školovanja, kao i da je nužan savjetodavan rad s oba partnera oko partnerskog odnosa i zaustavljanja nasilničkog ponašanja. Okrivljeniku je upućeno pismeno upozorenje s obvezom uključivanja njega i 17-godišnjakinje u školu za roditelje, stoji u službenim dokumentima.

Zbog svega navedenog i činjenice da maloljetnica nije željela svjedočiti, nije bilo moguće dokazati da je optuženik kriv, zaključili su na Općinskom sudu u Čakovcu.

Najnovije vijesti

Pročitajte više