PRIZNANJA I NAGRADE

Mladen Grubić: Moja nostalgija za Središćem pratila me cijeloga života

Autor: BL Foto/Video: BL
- Advertisement -

I ove godine, nagradu za istaknuti rad u sportu, kulturi, obrazovanju i u drugim doprinosima primili su brojni građani Murskog Središća.

Povelja ˈPočasni građanin Grada Murskog Središćaˈ otišla je u ruke Mladena Grubića, rođenog Serjojnčara koji je desetljećima doprinosio razvoju Murskog Središća i ostalih pripadajućih naselja. Radeći kao prosvjetni radnik i sportski djelatnik, ali i novinar, do današnjeg dana pridonosio je promidžbi Murskog Središča. Mladen Grubić publici se obratio govorom koji je ganuo publiku, a zaključio ga upečatljivim rečenicama.

– Mnogo su mi puta moju nostalgiju za Murskim Središćem nabijali na nos, no ja sam samo odgovarao: ˈKrv nije voda!ˈ

Nagradu ˈIvan Šubićˈ dobili su Ivan Goričanec i dr. Ivan Sklepić. Ivan Goričanec kulturni je djelatnik grada i u posljednjim je desetljećima dao nemali doprinos razvoju kulture u Murskom Središću. Šest je godina bio predsjednik Zajednice hrvatskih kulturno umjetničkih udruga Međimurke županije. Istaknuo se u televizijskom, kazališnom, fotografskom ili političkom.

Radu. Dr. Ivan Sklepić predložen je na nagradu posthumno. Bio je poznati međimurski oftalmolog, rodom iz Peklenice. Ime Ivan Sklepić bilo sinonim za oftalmologiju. Svoju karijeru započeo je u Zdravstvenoj stanici kao stipendist Međimurskih ugljenokopa 1961. godine.

Povelja ˈLapornikˈ propala je Petru Medvedu za dugogodišnji doprinos promociji grada te volonterski rad u udrugama, Sportskom ribolovnom društvu „Karas“ Peklenica zbog velike aktivnosti te uključenosti u manifestacije i gradske događaje, kao i popularizaciju prirode i kontinuirano uređivanje ribnjaka. Povelju su primio je i Stjepan Smolak iz Peklenice za dugogodišnji nesebični rad u mnogim udrugama, počevši od Sportskog društva „Plavi“, vatrogasnog društva i Udruge umirovljenika gdje je obnašao ulogu predsjednika.

Nagradu ˈMagna cum laudeˈ primile su učenice Isabell Sršan koja je osvajala nagrade na natjecanjima iz kemije i matematike te Karla Pintarić koja je u svim razredima postigla odličan uspjeh i pokazala veliki talent u svojem sestrinstva.

Zahvalnicu gradonačelnika Grada Murskog Središća primili su Ana Žilavec (posthumno), Anton Srša – Boys, vlč. Marijan Horvat, Stanko Jambrošić, Jasminka Levačić, Boris Goričanec, Josip Cilar, Marija Rihtarec, Vladimir Vuri, Stjepan Cilar, Franjo Novinić, Nikola Sakač, Zdravko Strojko, Zrinska garda Čakovec, Dejan Buvač, Marjan Jurović, Dobrovoljno vatrogasno društvo Mursko Središće i Dragica Vugrinec.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još