PRIČA ZARE HORVAT

Mlada glazbenica iz Donje Dubrave svojim je glasom oduševila Međimurje: ‘Jedva čekam sudjelovati na dječjem festivalu u Čakovcu’

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Donje Dubrave je u kulturno-umjetničkom dijelu sjednice nastupila je učenica 3. razreda ovdašnje OŠ Zara Horvat. Za nastup na tako uglednom skupu privilegiju uvijek imaju oni najmlađi i najbolji. Do nje je violinom nastupila Bruna Rusak, njezina razredna kolegica na koje je posebno ponosna njihova učiteljica Marina Horvat.

Zaru ste imali priliku vidjeti na Uskrsni ponedjeljak u programu VTV televizije. Zara će za sebe reći kako jako voli pjevati i plesati, a u svoje slobodno vrijeme trenira karate, voli druženje s prijateljima i duge šetnje uz Dravu kao i čitati knjige.

Fokusirat ćemo se na njezin fantastičan glas, kada i po čemu je prepoznat?

Pobijedila sam na prvom susretu održanom u čast dobravskoj Teti Lizi, koji provodi OŠ D. Dubrava u glazbenom dijelu natječaja. Ta mi je pobjeda osigurala nastup i na memorijalu posvećenom Teti Lizi koji organizira Kulturno umjetničko društvo Seljačka sloga iz Donje Dubrave.

Je li to bio njezin glazbeni početak?

Na prijedlog učitelja glazbene kulture Roka Mikeca, predložena sam za snimanje autorske pjesme, uz pomoć i sufinanciranje općine, za festival Djeca pjevaju koji se održava u Varaždinu.

Nastup na festivalu u Varaždinu za tebe je za sada najveći glazbeni doseg ?

Sudjelovanje na festivalu za mene je bilo jedno jako lijepo i bogato iskustvo. Upoznala sam puno djece s kojima dijelim iste ili slične interese. Pripreme za sam festival, kao i sudjelovanje na njemu, bile su mi zabavne i puno sam novog naučila. Svidjela mi se kreativna strana glazbe, od snimanja autorske pjesme u studiju do nastupa pred kamerama. Puno se svega događa iza kamera što publika ne vidi, a meni se upravo to čini jako zabavno i kreativno.

Kako glazbeno dalje ?

Pozvana sam na sudjelovanje na malom MEF-u koji se održava 31. srpnja 2021. godine u Čakovcu. Mali MEF je dječji festival na kojem sudjeluju djeca pjevači iz cijele Hrvatske, a i inozemstva, u dobi od 6 do 15 godina. To je festival koji zapravo afirmira mlade pjevačke nade u buduće zvijezde. Veselim se sudjelovanju jer vjerujem da ću upoznati nove prijatelje iz različitih dijelova Hrvatske i da ću na ovaj način još više zavoljeti i živjeti glazbu.

Poruka djeci koja se namjeravaju glazbeno usavršavati ?

Samo bih im rekla da ne odustaju od namjera. Vjerujem da i njih glazba veseli, uvijek podiže raspoloženje i stavlja osmijeh na lice, kao i mene. U budućnosti bih željela snimiti još neku autorsku pjesmu i voljela bih sudjelovati na što više nastupa poput ovog, pa stoga hvala načelniku Marijanu Vargi što mi je to omogućio.

Roditeljska potpora ?

Obitelj i prijatelji jako su mi velika podrška na mom glazbenom putovanju. Prijatelji u školi bili su iznenađeni kad sam im rekla za snimanje autorske pjesme, ali i jako ponosni. Velika mi je podrška i moja učiteljica Marina.

Zari želimo još puno otpjevanih glazbenih nota i vjerujemo da će jednoga dana, uz upornost i talent, postati donjodubravska glazbena zvijezda, a uzore hvala Bogu ima.

Najnovije vijesti

Pročitajte više