Zoran Milanović: Način na koji se ovdje koristi pamet i znanje poticajan je za sve koji se žele baviti poduzetništvom

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Predsjednik RH Zoran Milanović danas je ponovo boravio u Međimurju. Njegov radni posjet dio je redovnog obilaska tvrtki iz tzv. vojnog klastera. Među njima su i poznata međimurska poduzeća Šestan-Busch, Čateks i Jelen Professional. Njihovi direktori Alojzije Šestan, Davor Sabolić i Darko Pintarić predsjednika Milanovića su upoznali s proizvodnim procesima i tržištima na koja plasiraju svoje proizvode. Sve to na Milanovića je ostavilo jak dojam.

-Dojmovi su impresivni. Počevši od kaciga Šestan-Buscha koje su najbolje na svijetu. A novi model koji rade biti će još bolji od sadašnjega. Baš jučer su prodali francuskoj vojsci oko 20.000 komada i to nije prvi puta. To me ne čudi, jer sam u njihovoj testnoj dvorani  gledao kako na parabellum metak reagiraju njihove kacige, a kako francuske. To nije ista klasa. Nekoliko tisuća komada otkupio je i američki FBI. Isto vrijedi i za ove čizme koje su bolje od američkih. Mogu to i osobno usporediti, jer ih nosim već 7-8 godina, a nosio sam i američke. Ove su bolje.

Sve to radi se od materijala koji su dostupni svakome. Bilo tko u svijetu može pokušati napraviti ovako nešto, ali ovdje se to radi na vrhunskoj razini. Što samo pokazuje da su naša pamet i znanje itekako konkurentni na svjetskom tržištu. Sve ovo je jako poticajno za sve one koji se žele baviti poduzetništvom, to uistinu treba doći vidjeti, naglasio je predsjednik Milanović.

Novinarima je komentirao i dinamiku nabavke borbenih zrakoplova za Hrvatsku vojsku, lokalne  izbore, kandidatkinju za Vrhovni sud Zlatu Đurđević, pa čak i plasman hrvatske predstavnice na Eurosongu.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još