TRADICIJA OD 1955.

Mesnica KIŠ na novoj lokaciji: Domaće meso i mesne prerađevine u samom centru Čakovca

Kako bi njihovi visokokvalitetni proizvodi bili pristupačniji dugogodišnjim kupcima, ali i onima koji će to tek postati, Mesnica KIŠ svoje sto posto svježe domaće meso i mesne prerađevine nudi na novoj lokaciji – u centru grada Čakovca na adresi Trg Eugena Kvaternika 13.

Kao nekad, tako i danas, otkup stoke vršio se na području Međimurske županije, te regionalno na području susjednih županija- Zagorja, Podravine… Orijentirani su regionalno, s nabavom sirovine, a isto tako i s plasmanom. Na novoj lokaciji bit će dostupni već prepoznatljivi proizvodi pod vlastitim brendom duge tradicije od sirovine koja je izrasla u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, na domaćim gospodarstvima i prema dotjeranim recepturama koje datiraju od samog početka poslovanja tadašnjeg obrta osnovanog 1955. godine.

Današnju uspješnu tvrtku vode supružnici Franjo i Karmen Kiš, uz pomoć sina Daria. Uz prvobitnu mesnicu u Donjem Kraljevcu, gdje je i sjedište proizvodnje, poslovanje šire na još 5 lokacija i to na Prelog, čakovečki Jug, Domašinec, Mursko Središće i sada u centar Čakovca.

– Željeli smo se lokacijski približiti našim kupcima, kako bi im bila dostupnija nabava svih naših proizvoda, te da se mogu snabdjeti domaćim svježim mesom regionalnog porijekla. Trenutno upošljavamo 30 ljudi, što je 30 zbrinutih međimurskih obitelji, a u punu starosnu mirovinu od nas je otišlo troje ljudi. U pogonu rade samo kvalificirani mesari s bogatim radnim iskustvom, na što smo zaista ponosni, kao i na svakog našeg djelatnika. U mesnici KIŠ djelatnik nije broj, već član obitelji, te se tako i prema svima odnosimo. Svima nama želja je da svaki naš kupac bude maksimalno zadovoljen – u razgovoru objašnjavaju Franjo i Karmen Kiš, dvojac koji skladno funkcionira već dugi niz godina, a koji ističe kako je za vlastiti uspjeh najprije trebalo imati strpljenja, upornosti te uložiti puno rada i truda.

Uz zadržavanje postojećih receptura, te njihovo usavršavanje, razvijanjem tehnologije, razvojem, te zapošljavanjem novih djelatnika, Franjo i Karmen Kiš, svakodnevno doprinose unapređenju novog imidža koji se desetljećima bazira na kvaliteti, postojanosti, lojalnosti.

– Kada bi se neki od proizvoda trebao istaknuti, vrlo bi se teško bilo odlučiti za jedan ili nekoliko njih. Svaki naš proizvod ima svoju priču, svoje obožavatelje. Svi ti proizvodi koji su prepoznatljivi međimurski brand, nastaju u vlastitim prostorima. Sirovine ima svoj životni put tu u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, na domaćim gospodarstvima. Ciklus proizvodnje započinje u vlastitoj klaonici krupne stoke, koja je verificirana od strane Ministarstva poljoprivrede, pa i komisije EU. Navedena klaonica sa svojom kategorizacijom, početni je temelj svega što u ovom obrtu nastaje, od obrade osnovne sirovine pa do finalnog proizvoda koji se nudi krajnjem potrošaču. Temeljem potvrde o porijeklu stoke i njezinoj sljedivosti, svaki kupac u svakom trenutku može dobiti podatak o porijeklu proizvoda kojeg konzumira – ističe Franjo Kiš.

Uz dugogodišnje ciljeve, jasnu viziju, najnovija Kiš mesnica ima poseban štih u kojem je prošlost utkana u sadašnjost i s laganom prizmom budućnost.

– Mesnica je smještena u objektu koji svoje korijenje vuče iz 1896. godine. Poseban šarm te spoj starog, i suvremenog, sigurno je još jedan dodatni utisak na sve dosad navedeno. Željeli smo našim kupcima pružiti najviše što se u ovom trenutku može, željeli smo svoju sredinu konkretno Čakovec i Međimurje oplemeniti nečim posebnim. Ponosimo se svojim Brandom, Imenom, poslovnicama – mesnicama, djelatnicima. Ovom novom mesnicom željeli smo približiti našim sugrađanima naše najvrednije , a i sebe same. Svaka naša mesnica ima svoju priču, kao i svaki naš proizvod. – opisuje Karmen Kiš koja je osmislila svaki detalj mesnice koja kao i obrt KIŠ ima svoju povijest, sadašnjost, ali i budućnost.

Mesnica u centru Čakovca radit će svakim danom od 8 do 17 sati, osim ponedjeljkom i subotom kad će joj radno vrijeme biti do 13 sati. Broj telefona mesnice je 040 / 500 505, a o njima se uvijek možete informirati na službenoj Facebook stranici.

JESTE LI ZNALI?!
Jedna od omiljenih proizvod brojnih kupaca u mesnicama Kiš je Dedina kobasice koja je naziv dobila po omiljenoj kobasici dede Ferija.

Najnovije vijesti

Pročitajte više