ZNATNO POVEĆANA SREDSTVA

Međimurskom sportu ove godine 889.000 eura

Autor: Miljenko Ovčar Foto/Video: Miljenko Ovčar
- Advertisement -

Međimurski sport ove će godine raspolagati s 889.000 eura. Nikad veći iznos namijenjen međimurskim sportašima najvećim se dijelom temelji na proračunskim sredstvima Međimurske županije koja će ove godine za financiranje javnih potreba u sportu izdvojiti 529.000 eura što je oko 20 posto više nego prošle godine. Dodatnih 150.000 eura županija će odobriti za financiranje korištenja sportskih dvorana nositeljima kvalitete, dok će sama Zajednica sportskih udruga i saveza Međimurske županije osigurati 210.000 eura putem natječaja Ministarstva sporta i turizma.

Međimurski župan Matija Posavec je danas, prilikom potpisivanja ugovora s predsjednikom Zajednice Matom Kljajićem, naglasio da je sport važan segment naše zajednice, jer nadilazi sve razlike.

-Sport uči mlade kako se nositi s emocijama, pobjedama i porazima, potiče timski rad i zbog toga je svako ulaganje u sport važno. Duboko cijenimo sve rezultate naših sportaša koji nam gotovo svakog tjedna donesu neku medalju što izaziva ponos i jača kvalitetu zajednicu te smo iz tog razloga povećali sredstva za financiranje sporta djece i mladeži, natjecateljskog sporta, rekreativnog i amaterskog sporta, kao i sporta osoba s invaliditetom te ona namijenjena nositeljima kvalitete i za razne druge troškova Zajednice, rekao je župan Posavec.

Tome treba dodati i financiranje školskih sportskih saveza te financiranje besplatne škole plivanja za učenike trećih razreda osnovnih škola. Mnogo se ulaže i u infrastrukturu, pa je Posavec među kapitalnim investicijama izdvojio izgradnju balon dvorane na Učiteljskom fakultetu, sportsku dvoranu u Svetoj Mariji, rekonstrukciju sportskih igrališta kod Graditeljske škole i Gimnazije u Čakovcu te vanjsko i unutarnje uređenje dvorane Graditeljske škole.

Predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić istaknuo je da županija već godinama korektno poštuje sve financijske dogovore.

-U sportu, naravno, novaca nikad dosta i uvijek tražimo više, ali kontinuirano rastemo, pa ćemo ove godine od županije dobiti oko 20 posto više, a značajna sredstva namaknuti i zahvaljujući kvalitetnim projektima kandidiranim za natječaje Ministarstva sporta i turizma. Našim je korisnicima iznimno važno što sredstva dolaze redovno i na vrijeme tako da mogu planirati svoje aktivnosti. Najsportskija smo županija zahvaljujući tome što radimo puno i zato zahvaljujem svima koji žive za sport i daju svoj veliki osobni doprinos, poručio je Kljajić.

Međimurska sportska zajednica broji 26 članova, od čega 12 sportskih saveza i 262 udruge. Prošle godine putem natječaja sredstva su dobile 82 udruge, a budući da je sredinom veljače istekao natječaj za ovu godine za petnaestak dana točno će se znati kojim će se korisnicima rasporediti raspoloživa sredstva i u kojim iznosima.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još