POKAZALI SU ŠTO ZNAJU

Međimurski kemičari bili su uspješni na državnom natjecanju iz kemije u Velikoj Gorici!

Autor: Crnčec, Dražen Foto/Video: Crnčec, Dražen
- Advertisement -

U organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja te Agencije za odgoj i obrazovanje, a uz potporu Hrvatskog kemijskog društva od 08. svibnja do 10. svibnja ove godine održano je državno natjecanje iz kemije u Velikoj Gorici.

Čak 14 učenika i mentora osnovnih i srednjih škola Međimurske županije sukladno rezultatima županijskih natjecanja bilo je pozvano i na državnu razinu. Iako je i sam plasman na državno natjecanje veliki uspjeh, učenici su nakon zahtjevnih pokusa i pisanih zadataka učenici postigli vrlo zapažene rezultate.

U osmim razredima sudjelovali su Nataša Drakulić (3.mjesto) iz I.OŠ Čakovec uz mentorstvo Renate Najman te Ivan Katalenić iz OŠ Sveti Martin na Muri uz mentorstvo Dražena Crnčeca. U kategorijama srednjih škola sudjelovali su učenici i mentori Gimnazije Josipa Štolcera Slavenskog iz Čakovca : prvi razred – Matija Šopar i Marija Brljak uz mentorstvo Karla Meglića, drugi razred – Ivana Pintarić uz mentorstvo Krešimira Trojko, treći razred – Laura Karlovčec uz mentorstvo Glorije Srpak te u četvrtom razredu Ema Novak (1.mjesto – državna prvakinja), Danijel Pilaj te Viktor Gombar uz mentorstvo Krešimira Trojko. Uz natjecanje, učenici i mentori stekli su nova iskustva koja će im pomoći u daljnjem učenju, radu i natjecanjima.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

U petak dijelovi Gornje Dubrave, Prhovca i Strahoninca ostaju bez struje

Iz HEP-a javljaju kako će u ponedjeljak, 20. svibnja dijelovi Gornje...

Ne propustite sutrašnju prvu samostalnu predstavu Enisa Bešlagića u Centru za kulturu Čakovec!

Enis Bešlagić, kazališni i televizijski glumac te prepoznatljivo regionalno...

Sutra u Čakovcu prva svibanjska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

GDCK Čakovec, u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijskom...