IZBORNA SKUPŠTINA

Međimurski inženjeri i tehničari isplanirali su mnoštvo stručnih seminara i putovanja

Autor: DGITM Čakovec Foto/Video: DGITM Čakovec
- Advertisement -

U Inovacijsko tehnološkom centru (InTeC) poduzeća SOBOČAN d.o.o. u Murskom Središću je 18. ožujka 2022. godine održana izborna skupština Društva građevinskih inženjera i tehničara Međimurja DGITM Čakovec. Prije skupštine je održano vrlo zanimljivo predavanje Dejana Sobočana na temu „Pretvaramo ideje u stvarnost“ s predstavljanjem poduzeća SOBOČAN d.o.o. te njihovih proizvoda.

Prije radnog dijela skupštine pozdravljeni su svi prisutni, a naročito gosti. Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak pozdravio je sve prisutne te istaknuo svakodnevnu suradnju s članovima društva u projektiranju, izvođenju i stručnom nadzoru projekata, kao i izdavanju dozvola, koji se provode na području grada. Mirna Amadori je pozdravila sve u ime Hrvatskog saveza građevinskih inženjera HSGI čiji je član i DGITM. Posebno je istaknula da je međimursko društvo jedno od najaktivnijih društava u cijelom savezu, što se vidi po organizaciji brojnih stručnih seminara i stručnih putovanja tijekom godine te objavi svih događanja u stručno-znanstvenom časopisu Građevinar. Velimir Vujec je pozdravio sve u ime Društva građevinskih inženjera i tehničara DGIT Varaždin. O novostima u Hrvatskoj komori inženjera građevinarstva HKIG izvijestila je Nina Dražin Lovrec, ujedno i dopredsjednica DGITM.

Izvršni i nadzorni odbor te stegovni sud, kao tijela DGITM-a, podnijeli su svoja izvješća o radu u razdoblju između dviju skupština, koja su jednoglasno prihvaćena.

Predsjednik Ratko Matotek podnio je izvješće o svim aktivnostima u 2021. godini, kojih je s obzirom na poznate okolnosti glede epidemiološke situacije bilo mnogo: stručni seminar Sanacija građevina, sudjelovanje u promociji monografije DAGIT Slavonski Brod, stručno putovanje na gradilište Pelješkog mosta, sudjelovanje na Saboru hrvatskih graditelja u Vodicama i ostalo.

Najveći i najizazovniji događaj prošle godine bila im je organizacija proslave 60 godina od osnivanja o kontinuiranog rada društva. Za tu priliku je od strane članova društva snimljen kratki dokumentarni film o 60 godina rada.

– Na filmu se radilo gotovo dvije godine. Da se radi o vrlo kvalitetnom izdanju govori podatak da je film, a i cijeli događaj proslave, bio vrlo zapažen u krugovima građevinara i ostalih društava. Brojke govore da je postavljen cilj prije dvije godine za pomlađivanjem društva učlanjivanjem novih članova uspio. Što se tiče financijskog izvješća društvo je pozitivno poslovalo, dok stegovni sud nije zaprimio niti jednu prijavu – napisali su.

Nakon razrješenja svih tijela društva, skupština je izbrala novo-staro rukovodstvo za naredno dvogodišnje razdoblje. Društvo i dalje vodi predsjednik Ratko Matotek, a dopredsjednica je Nina Dražin Lovrec. Tajnica ostaje Ljiljana Tepavac-Kocijan a blagajnica Đurđa Plavljanić. Ostali članovi Izvršnog odbora su Marija Halić, Ana Belčić, Nera Horvat, Josip Švenda, Zdravko Hunjadi, Vladimir Topolnjak, Ivan Kolarić, Rok Magdalenić i Saša Sabolić. U Nadzornom odboru ostaju Dragutin Matotek kao predsjednik te Danica Medved i Pero Vidović. Stegovni sud će i dalje djelovati u sastavu Višnja Vugrinčić, Vjenceslav Hranilović i Andrija Tekeli.

Skupština je završila donošenjem plana rada za 2022. godinu s planom stručnih seminara i putovanja te brojnih drugih aktivnosti. Na kraju skupštine je predsjednik društva još je jednom zahvalio svima prisutnima te izrazio iznimno zadovoljstvo što se odazvao velik broj članova. Nakon skupštine je uslijedila svečana večera te neizostavno druženje svih članova, gostiju i domaćina.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još