PRIOPĆENJE MEĐIMURSKOG HDZ-a

„Međimurje nije među vodećima po povlačenju sredstava iz EU fondova, nego na začelju tablice“

Primili smo priopćenje Hrvatske demokratske zajednice Međimurske županije koje prenosimo u cijelosti:

Međimurski župan Matija Posavec na svom je Facebook profilu objavio da je: „Međimurska županija među vodećima po povučenim sredstvima iz EU fondova u 2019.godini“.

S ciljem točnog i istinitog obavještavanja javnosti, dužni smo reagirati i pokazati građanima Međimurja pravo stanje stvari, a ne fingirane rezultate.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU objavilo je sredinom 2020.godine sveobuhvatan pregled ugovorenih sredstava iz fondova Europske unije po županijama u razdoblju od 2017. do 2019.godine, dakle za vrijeme mandata župana Posavca.

Prema tim podacima, Međimurska županija na posljednjem je mjestu po ukupnom iznosu ugovorenih sredstava fondova EU, a što se tiče iznosa ugovorenih sredstava po stanovniku u spomenutom razdoblju, Međimurska je županija, uz još dvije, na začelju tablice.

Činjenica je da je nužno sagledati širu sliku kako bi se dobio uvid u stvarno stanje stvari i kako bi se dobila realna slika. A upravo kada to učinimo, vidimo da situacija nije idealna kakvom ju prikazuje međimurski župan već da su u mandatu propuštene brojne prilike za napredak Međimurske županije. Umjesto toga, pokazatelji su loši. Propuštena je mogućnost gospodarskog napredovanja našeg Međimurja, povećanja standarda, a onda posljedično i povećanja plaća, onoga što naši ljudi zaslužuju. Sve je to moglo biti učinjeno uz sredstva EU, no dok drugi idu naprijed, mi stojimo na mjestu, stoji u priopćenju HDZ-a Međimurske županije.

Najnovije vijesti

Pročitajte više