ZLATNA GODINA ZA MEĐIMURSKI SPORT

Mato Kljajić: Prošla će godina po ostvarenim rezultatima biti zapisana zlatnim slovima u sportske anale našeg kraja

Autor: Miljenko Ovčar Foto/Video: Miljenko Ovčar
- Advertisement -

Na proglašenju najboljih međimurskih sportaša za 2022.godinu nisu izostali ni visoki gosti iz sporta i politike.  Tako se okupljenima s govornice u preloškom Domu kulture obratio i predsjednik županijske Zajednice sportskih saveza i udruga Mato Kljajić.

Prošla će godina sigurno ostati zlatnim slovima upisana u sportskim analima kraja između Mure i Drave. Ne samo zbog odličnih rezultata, nego i zbog toga što je naše Međimurje s ponosom nosilo titulu Europske regije sporta kao prva takva regija u Hrvatskoj i tek treća u Europi, rekao je Kljajić naglasivši da zasluge za sve to prije svega idu sportašima i sportskim udrugama.

Istakao je da se više od trećine stanovnika Međimurja bavi nekim oblikom sporta ili sportske rekreacije.

Aktivirale su se brojne generacije od najmlađih do najstarijih. Biti aktivan postalo je in, poručio je.

Pokrenute su nove sportske aktivnosti koje će se trajno nastaviti, kao i suradnja s raznim udrugama i ustanovama u sportu i šire.

Pokrenute su nove utrke, nove biciklijade, novi turniri, izložbe, nove šetnice i staze, nova sportska događanja na vodama naših prekrasnih rijeka, edukacije i obilježavnje značajnih datuma i općenito podizanje kulture sporta na viši nivo što u konačnici rezultira stvaranjem zdravije i sretnije županije. S tim ciljem nastaviti ćemo suradnju s Hrvatskim olimpijskim odborom, Međimurskom županijom koja je prošle godine osigurala nikad veća sredstva za sport i svoje obveze ispunila do lipe, a nastaviti ćemo i međuresornu suradnju sa Zavodom za javno zdravstvo, predškolskim, školskim i visokoškolskim ustanovama, školskim sportskim savezom, kulturnim ustanovama, čakovečkom sportskom zajednicom i brojnim drugim dionicima javnog života u Međimurju, najavio je Kljajić.

Na njegove se riječi nadovezao i međimurski župan Matija Posavec.

Titula Europske regije sporta koju smo ponosno nosili prošle godine pružila nam je priliku koju smo maksimalno iskoristili. Najveći dobitak svakako je svaki stanovnik našeg kraja kojeg smo u tom periodu motivirali da se bavi sportom, poručio je župan Posavec te čestitajući nagrađenima istakao koliko su toga morali uložiti u svoje uspjehe.

Lijepo kada ovdje na pozornici najbolji preuzmu svoje nagrade, ali često zaboravljamo da iza tih uspjeha stoje godine truda, odricanja, upornosti, živaca i uloženog novca da bi ih ostvarili, a kad ih postignete morate se iznova dokazivati želite li ponoviti ili poboljšati te rezultate. To je jedan težak put, rekli bismo kruh sa sedam kora, ali oni koji to kontinuirano rade tim više zaslužuju naše čestitke, naglasio je župan.

Najavio je daljnja ulaganja u sportsku infrastrukturu.

Obnavljamo dvoranu Graditeljske škole, našu najveću sportsku dvoranu, revitaliziramo sportske terene diljem Međimurja, iz postojećih natječaja obnoviti ćemo sportska igrališta u Murskom Središću, Prelogu i Dekanovcu, kandidirati ćemo se i na nove natječaje, jer želimo u naslijeđe ostaviti što širu dostupnost sportskih objekata u našem kraju, zbog čega smo, uostalom, početkom godine smanjili cijene korištenja sportskih dvorana, poručio je župan.

Uz njih su govorili i glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač, ravnatelj Uprave za sport Ministarstva turizma i sporta Krešimir Šamija, direktor Ureda za programe sporta na lokalnoj razini HOO-a Hrvoje Balen te preloški gradonačelnik Ljubomir Kolarek dok su svečanost pratili i predsjednik Županijske skupštine Dragutin Glavina te predsjednik čakovečkog Gradskog vijeća Josip Varga.

Kao što smo već izvijestili najboljim međimurskim sportašima proglašeni su Filip Ude i Antonija Ružić, a najboljim sportskim kolektivima i parom OK Međimurje Centrometal, ŽRK Zrinski i kuglački par Denis Košak i Franjo Gosarić iz KK Željezničar. Dodijeljena su i brojna druga priznanja. Tako su Nagradu Franjo Punčec za životno djelo primili Srećko Bogdan i Miljenko Topličanec, a godišnje nagrade Goran Kolarić, Matija Novak i Dragutin Peter. Najboljim sportašem s invaliditetom proglašen je Nino Baša, a posebna priznanja za iznimne rezultate uručena su Mihaelu Pongracu, Luki Požegi i Mensuru Rošiću. Nagradu za promociju sporta u medijima dobio je Dejan Zrna. Priznanja su primili i perspektivni sportaši: Mario Beliga, Ema Čurin, Lea Marodi, Arian Crnčec, Lara Bel, Petar Balunović, Petar Tkalec, Dino Slaviček, Dora Kolmanić, Ervin Šoltić i Tino Panić.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još