MARIJAN KUSTIĆ NASLIJEDIO DAVORA ŠUKERA

Mato Kljajić ponovno izabran u Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza


Danas je u Zagrebu održana Izborna skupština HNS-a, Kao što se i očekivalo za novog je predsjednika izabran Marijan Kustić, čiju su kandidaturu podržali svi županijski savezi. Kao što smo ranije već objavili, predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljajić u ovoj je prigodi ponovno izabran među 16 članova Izvršnog odbora HNS-a, u kojem je bio i protekle 4 godine.

Po završetku sjednice kratko je komentirao ovaj izbor:

-Prije svega želim čestitati novom predsjedniku Kustiću, kao i svim kolegama koji su izabrani u Izvršni odbor. Uvjeren sam da ćemo svojim radom pridonijeti daljnjem jačanju i napretku hrvatskog nogometa. Velika mi je čast što sam ponovno dobio povjerenje nogometnih djelatnika iz cijele Hrvatske koji su prepoznali moj dosadašnji rad i dali mi priliku da ga, zajedno s ostalim kolegama, nastavim na boljitak hrvatskog nogometa. Za mene osobno ovo je i velika obveza, posebno kada je u pitanju međimurski nogomet, za koji je HNS u protekle tri i pol godine, otkako sam član Izvršnog odbora, izdvojio 4,5 do 5 milijuna kuna. Truditi ću se maksimalno da ubuduće to bude još i više, jer sam svjestan toga da su potrebe klubova, posebno u ovoj situaciji, velike i da im je potrebno pomoći na svaki način. Od infrastrukture i ulaganja u rad s mladima do stvaranja uvjeta i pretpostavki koje će im omogućiti lakše funkcioniranje i sudjelovanje u natjecanjima.

Kljajić je govorio i o tome je li mu ovaj izbor svojevrsna satisfakcija s obzirom na aktualna događanja u međimurskom nogometu.

-Naravno da je podrška svih relevantnih ljudi hrvatskog nogometa velika čast i priznanje, jer pokazuje da sam u Izvršnom odboru HNS-a radio dobro zbog čega sam dobio ponovnu priliku. Što se međimurskog nogometa tiče iza nas je turbulentno razdoblje u kojem sam, kao i uvijek dosada, nastojao pronaći rješenja koja su najbolja za sve. Treba razumjeti da je moja zadaća štititi interese svih klubova, a ne samo jednog ili njih nekoliko. Drago mi je što smo sinoć na Izvršnom odboru MNS-a jednoglasno usvojili sustav natjecanja u županijskim ligama za predstojeću sezonu i razriješili dileme. Već sam tada spomenuo, a i sada ponavljam kako taj sustav ne smatram idealnim, ni savršenim, već jedinim mogućim u ovom trenutku. Kao što je poznato, sljedeće sezone dolazi do potpune rekonstrukcije sustava natjecanja na nacionalnom nivou i uvjeren sam da ćemo, u okviru toga, pronaći najbolji model i za međimurski nogomet.

Kljajić je potvrdio da je jučer donesena odluka o održavanju Izvanredne skupštine MNS-a.

-Utvrdili smo da je zahtjev klubova potpuno legitiman te će se pristupiti sazivanju Skupštine u rokovima predviđenim Statutom. Drago mi je da je tako, jer da to nisu učinili klubovi sam bih predložio pokretanje procedure. Skupština je naše najviše tijelo i smatram da se o svim gorućim problemima treba otvoreno razgovarati tamo pred svim klubovima. Nikad se nisam skrivao i uvijek sam bio otvoren za razgovor s klubovima, jedino želim da na toj Skupštini u prvom planu budu sport i nogomet. Ja sam isti onaj Mato Kljajić čiji rad u proteklih 25 godina međimurski klubovi dobro znaju i želim da me ocjenjuju isključivo prema tome što i kako radim, baš kao što su to učinili sudionici današnje Skupštine HNS-a birajući me ponovno u Izvršni odbor temeljem mojih rezultata u proteklom mandatu.

Mati Kljajiću portal medjimurski.hr je nedavno pismeno uputio nekoliko aktualnih i “škakljivih” pitanja. Odgovore još čekamo.

-Tenzije su se posljednjih dana užarile, iznosile su se uglavnom negativnosti i smatrao sam da treba “stati na loptu” kako bi ključne odluke donijeli racionalno i hladne glave, a ne dodatno dolijevati ulje na vatru. Morate razumjeti da ni meni, a posebno ne mojoj obitelji, nije bilo svejedno s obzirom na sve što se iznosilo i pokušavalo me se ocrniti na različite načine. Ne bježim ni od jednog pitanja, spreman sam za argumentiranu raspravu na svaku temu i sigurno ću, u sada ipak nešto smirenijoj atmosferi, svoja razmišljanja i stavove o svim otvorenim pitanjima ovih dana podijeliti s cjelokupnom međimurskom nogometnom javnosti.

Podsjetimo da su u novi saziv Izvršnog odbora HNS-a, uz Matu Kljajića, izabrani: Đuro Bukvić, Nenad Črnko, Nenad Horvatić, Davor Ivić, Ante Kulušić, Josip Kuterovac, Drago Lucić, Robert Markulin, Damir Mišković, Slavko Prišćan, Božidar Šikić, Ile Topuzović, Ante Vučemilović-Šimunović, Darko Raić-Sudar i Mario Smodlaka.

Prvi dopredsjednik HNS-a ostaje Ante Vučemilović-Šimunović, a ostali dopredsjednici HNS-a su Damir Mišković, Nenad Črnko, Slavko Prišćan i Mario Smodlaka. Novi izvršni direktor HNS-a je Tomislav Svetina, a funkciju tehničkog direktora A i U-21 reprezentacije obnašat će Stipe Pletikosa.

Po prvi puta su na Skupštini HNS-a sudjelovala tri međimurska predstavnika. Uz Matu Kljajića i Damira Dominića kao predstavnike MNS-a, u radu Skupštine je sudjelovao i Boris Novak kao predstavnik amaterskih klubova.

Najnovije vijesti

Pročitajte više