DOGOVORENA NOVA POŠILJKA

MATIJA POSAVEC: Do kraja travnja u Međimurje stiže 12.365 doza cjepiva

Međimurski župan Matija Posavec na današnjoj je konferenciji za novinare Županijskog stožera civilne zaštite najavio da će do kraja travnja u Međimursku županiju stići još 12.365 doza cjepiva. To je utvrđeno na ovotjednom radnom sastanku svih hrvatskih župana s ministrom zdravstva Vilijem Berošom, kada je najavljen dolazak većeg broja cjepiva u cijeloj Hrvatskoj. Zbog toga će se i pojačati ritam masovnih cijepljenja u našem kraju, pa već idućeg tjedna možemo očekivati dva takva na koja će biti pozvano oko 2.900 ljudi.

-Sva dosadašnja cijepljenja po punktovima provedena su u organizaciji Međimurske županije. Mislim da su naši ljudi, liječnici i zdravstveno osoblje napravili jedan veliki posao. Dođe li najavljena količina cjepiva taj posao će biti 3-4 puta složeniji, međutim bilo je i puno većih izazova koje smo savladali, pa sam uvjeren da ćemo dobro organizirati i ovo. Ići ćemo na masovna cijepljenja dva puta tjedno na postojećim punktovima, a bude li potrebno otvoriti ćemo i nove. Planiramo uključiti još veći broj zdravstvenog i administrativnog osoblja, jer je organizacija cijepljenja složeniji proces u kojem  treba sve ljude obavijestiti, nazvati, voditi platformu, provesti potrebne administrativne postupke, naposlijetku i cijepiti sve one koji se odazovu pozivu i dođu na cijepljenje, objašnjava Posavec.

Na nacionalnoj razini broj pozitivnih je u velikom rastu, taj se trend djelomično odražava i u našoj županiji. Očekujete li da će nakon cijepljenja brojke početi padati?

-Apsolutno, to je i logično. Mi smo u proteklih godinu dana prošli sve faze od najboljih do najopterećenijih. U jednom trenutku naš je zdravstveni sustav bio najopterećeniji u Europi, pa smo i to izdržali. Vjerujem da ćemo na isti način izdržati i ovo i da će doći puno bolja epidemiološka situacija, optimističan je župan.

U svom izlaganju na konferenciji za novinare Posavec je najavio da bi se tijekom sutrašnjeg dana trebalo znati kakva će pravila vrijediti za daljnje odvijanje nastave u osnovnim i srednjim školama po završetku proljetnih praznika,

Najnovije vijesti

Pročitajte više