Na netom završenoj radionici Vinart Grand Tastinga na temu te sorte, sva su vina impresionirala konzistentnošću stila i kvalitetom.
–Pušipel je jedan od najsmislenijih projekta u hrvatskom vinarstvu. Lokalnoj sorti šipon (furmint, moslavac, mosler) vraćen je specifični stari naziv kako bi dobila na prepoznatljivosti i kako bi se istaknula razlika u odnosu na druge inačice iste sorte. Odabrana je zajednička boca, radi se na zajedničkom brandingu, vinari se međusobno pomažu kako bi kvaliteta svima napredovala i rezultat nije izostao – poručuje Saša Špiranec.
-Nekad najjeftinije vino regije namijenjeno uglavnom gemištu, danas je prestižna međimurska verzija suhog rieslinga koju bi svaki restoran koji drži do autentičnih namirnica trebao imati. Iznimno food friendly vino ugodno naglašenih kiselina i citrusno mineralne čistoće, umjerenog alkohola, osvježavajućeg karaktera, koje kad odleži koju godinu omekša i dobije finu patinu dozrelosti – piše na njegovom FB profilu.