SLUŽBENO ISTAKAO KANDIDATURU ZA ŽUPANA

MARIO MEDVED (SDP): Moj apsolutni prioritet je obrazovanje i uvođenje jednosmjenske nastave u sve škole

Iako je kandidatura Maria Medveda (SDP) za međimurskog župana najavljena već ranije, danas je to i službeno potvrdio na konferenciji za novinare na čakovečkom Trgu Republike.

-Za mene je Međimurje ljubav iskrena i prava. Sretan sam što sam Međimurec, što živim tu sa vama i nigdje drugdje mi sigurno ne bi bilo ljepše, uvodno je rekao Medved. Dodao je da kao zamjenik čakovečkog gradonačelnika u posljednjih 8 godina i dugogodišnji ponosni član Vatrogasne zajednice Međimurske županije, gdje je sada i predsjednik, puno vremena provodi među ljudima i upravo su ga oni, u velikom broju, potakli na kandidaturu. Medved misli da je Međimurje zanemareno kako od strane države, tako i onih koji njime upravljaju, te je, posluživši se riječima poznate pjesme, naglasio da se njime niti trži, niti ne kupuje. Zbog svega toga smatra kako je vrijeme da neke stvari napravimo bolje i pametnije.

-Naš kraj mora biti konkurentniji i poražavajuće je da imamo samo 8 posto visokoobrazovanih ljudi, a još gore što se taj postotak nije pomakao posljednjih 8 godina. Zato će ulaganje u obrazovanje biti moj apsolutni prioritet i založit ću se za hitno uvođenje jednosmjenske nastave u sve osnovne i srednje škole kojima je osnivač Međimurska županija. Danas je u takvom režimu nastave tek polovica međimurskih škola, za razliku od susjedne Varaždinske županije koja je, po tom pitanju, na razini od 98 posto, ističe Medved.

Najavio je da će se, između ostaloga, zalagati i za infrastrukturne projekte kao što su obilaznice Nedelišća, Preloga i Murskog Središća, nastavak izgradnje sjeverne čakovečke obilaznice, kao i izgradnju brze pruge Čakovec-Zagreb.

-Vjerujem da u tome, svakako, možemo uspjeti, ali trebat ćemo se prihvatiti posla, poručio je Medved. U tome će se osloniti na Darka Daniu, aktualnog načelnika Općine Nedelišće, koji se kandidira za zamjenika župana, ali i tim stručnih i kompetentnih ljudi s kojima će surađivati na programima koje želi provesti.

Zahvalio je svim članovima međimurskog SDP-a, kao i koalicijskim partnerima HSS-u, HSU-u, MDS-u, Reformistima i Hrvatskim laburistima na iskazanoj potpori. Riječi zahvale uputio je i predsjedniku SDP-a Peđi Grbinu koji ga je osobno došao podržati.

-Politiku čine ideje, programi, ideali i vrijednosti, ali sve to ostaje mrtvo slovo na papiru ako nemamo prave ljude koji će ih realizirati, a Mario Medeved je upravo takav. Čovjek velike energije, velikog iskustva, ali isto tako čovjek velike smirenosti i mirnoće. Čovjek koji će biti u stanju stvarati novu sliku Međimurske županije, sliku koja počiva na vrijednostima za koje se SDP kao stranka zalaže. To su solidarnost, poštenje, borba protiv korupcije i jednaka dostupnost za sve. Mario je za mene, ponajviše, simbol radišnosti, a to je ono što nam najviše treba, rekao je Grbin. Upozorio je na problem niskih plaća u Međimurju te rekao da županija može biti ta koja će osigurati uvjete da plaće budu bolje i da će to biti u fokusu programa kojeg će Medved predstaviti građanima.

Najnovije vijesti

Pročitajte više