BOD U GOSTIMA DONIO MIR

Mario Kovačević: ‘Utakmica protiv Dubrave Tim Kabela je put kojim trebamo nastaviti’

Nakon što su u prve tri utakmice proljetnog nastavka, od čega dvije na svom terenu, upisali samo jedan remi nogometaši Međimurja u petak su osvojili važan bod na gostovanju u Zagrebu kod Dubrave Tim Kabela. Trenera našeg drugoligaša Maria Kovačevića veseli prikazana igra.

– Zadovoljan smo što smo baš osvojili bod. Nismo se išli tamo samo braniti. Moramo biti realni i pošteni te priznati da u prve tri utakmice nastavka prvenstva nisu bile dobre, pa iako smo očekivali više bodova igrom ih nismo zaslužili. Protiv Dubrave smo napokon bili baš onakvi kako to želim. Trkački jači, s puno više osvojenih duela i odmah je to bolje izgledalo. Žao mi je što nismo iskoristili neke od naših prigoda te bolje reagirali u nekoliko situacija koje su nas mogle dovesti u izgledne šanse. Neriješeni rezultat je na kraju realan, ali vjerujem da će nas ovakva igra u slijedećoj utakmici dovesti do pobjede – uvjeren je Kovačević.

Primljenih 10 pogodaka u tri utakmice pokazuje da je curilo u obrani, ali Kovačević smatra da su većim angažmanom cijele ekipe i povratkom iskusnog Glavine rupe pokrpane.

– Naravno da je sve to sada izgledalo bolje u fazi obrane, ali razlog je u tome što smo svi bili bolji. U današnjem nogometu i napadači su dio obrane, pa je najvažnije da smo dobro funkcionirali kao kolektiv. Osjetila se i doza sigurnosti koju je unio povratak Denisa Glavine, što nam je nedostajalo u prethodnim utakmicama, tako da on i Hranilović u paru mnogo volje vode mlade igrače. Njih dvojica imaju iskustva, igraju jednostavno, znaju stati na loptu i to nas, uz energiju cijele ekipe, čini boljima. Činjenica je da smo u prva tri kola primili puno golova, što je znao biti slučaj i protekle jeseni, ali vjerujem da je ova utakmica put kojim trebamo nastaviti – kaže Kovačević.

Neposredno pred nastavak igrača Međimurju se priključilo nekoliko novih igrača, pa nije bilo lako posložiti i uigrati momčad.

– U prvoj utakmici protiv Rudeša nismo dobro reagirali, pridružili su nam se i neki igrači koji prije toga nisu s nama odigrali nijednu utakmicu, ni ja ih nisam dobro poznavao, u momčad se uvukao neki strah i stvari na terenu nisu funkcionirale kao što smo željeli. Rekao sam već da nam je povratak Glavine unio veliku dozu sigurnosti, brzo se vidjelo koliko nam znači njegovo iskustvo i znanje i to nam je donijelo dodatnu čvrstoću. Čeh Zapalač se isto pokazao kao dobar igrač, a pred ostalim pridošlicama je dokazivanje na terenu. Raduje me što mogu dati dosta prilika našim domaćim snagama, a ovi sa strane više će igrati ako pokažu da su bolji što dosada, često, nije bio slučaj. Iako su nas neki, nakon dojma u prvim proljetnim utakmicama, počeli gurati iz Druge lige, pokazat ćemo im da su nas prerano otpisali – poručuje strateg Međimurja.

U sljedećem prvenstvenom kolu Međimurje dočekuje riječki Orijent 1919. u petak, 5.ožujka od 15:30 sati na stadionu Mladosti.

Najnovije vijesti

Pročitajte više