Poduzetnik Mario Kostel (43) iz Donjeg Mihaljevca, poznat po uzgoju peradi, ugostio je u današnjoj (28. veljače 2024. godine) epizodi TV showa „Večera za pet“ u svom domu u Donjem Mihaljevcu protukandidate Zlatka Kovača iz Nedelišća te Dunju Suhanek, Dinka Šimenca i Ivanu Baturić Makovac iz Varaždina.

Mario Kostel se, uz peradarstvo, bavi i samohodnim strojevima te betonskom galanterijom. Na prijavu u ‘Večeru za 5’ nagovorila ga je supruga, a i veliki je gurman te je kuhanje njegova velika ljubav. U slobodno vrijeme voli se družiti, voziti biciklom te gledati serije.

Kao i njegov kolega iz emisije Zlatko Kovač iz Nedelišća, i Mario je pokazao je da su Međimurci vrhunski domaćini, dočekavši goste s aperitivom – rakijom, orahovacem, borovnicom i likerom od drena, a dao si je puno truda oko jela te goste oraspoložio i dobrim poklonima te svirkom Mustač benda iz Donjeg Mihaljevca!
Mario je doduše zaradio sveukupno 36 bodova te je trenutno na 2. mjesto među ovotjednim kandidatima iz Međimurske i Varaždinske županije, iza Dunje Suhanek koja zasad drži 1. mjesto.

– Kad usporedim s Dunjinom večerom, bilo je lošije, neka jela mu nisu uspjela onako kako je zamislio. Bend na kraju je bio top – objasnio je Dinko svoju osmicu. Devet bodova domaćinu su dale Dunja i Ivana, a desetku mu je udijelio Međimurec Zlatko! Najveću ocjenu pred kamerama dala mu je, neformalno, njegova kćerkica Katja – 100!
– Meso je bilo krvavo oko kosti, za mene to nije jestivo, samo zato devet bodova – zaključila je Dunja.
– Na aperitivu je bio još malo napet, no ipak opušteniji nego jučer i prethodnih dana – komentirala je Dunja. Od treme su domaćinu i ruke drhtale, no uskoro se polako smirio. Mario nije do kraja bio siguran što točno poslužuje za aperitiv, no ekipa mu to i nije previše zamjerila.
– Svaki pravi domaćin mora znati što poslužuje – poručio je međutim Zlatko iz Nedelišća.


Za predjelo je Mario servirao ‘Smotano šarenilo’, koje se sastojalo od tri vrste tortilja, sira, buđole, kulena i mortadele.
– Izgled predjela je bio jednostavan i lijep – komentirala je Ivana.
– Ništa komplicirano, simpatično – dodao je Zlatko.
Ekipi se predjelo dojmilo, no Dinko i Zlatko kritizirali su tortilju s jajima pa su je preskočili. Za kraj predjela ipak su na njegov račun stigle pohvale.


Za glavno jelo, Mario je poslužio ‘Slatko gnijezdo’ – pileća krilca u pivu i rezance od krumpira. Rezanci od krumpira i pečena krilca podsjetili su Dinka na američki fast food, u pozitivnom smislu.
– Svidjela mi se marinada na piletini – otkrio je Dinko. Krilca su se svidjela i Dunji, ali i ostatku ekipe. Uz manje zamjerke, ekipa je stigla do deserta.

Mario je pripremio za desert ‘Crveni rubac’, višnje s pudingom od vanilije i šlagom, koji je ekipa pohvalila, a onda je Mario ekipi udijelio i prigodne poklone.

– Dao je najbolje od sebe i svaka mu čast – komentirala je Ivana atmosferu i darove koji su oduševili ekipu. Naime, osim šalice, domaćin je ljudima udijelio i niz pilećih proizvoda, a potom je za iznenađenje zasvirao i Mustač bend.
Bravo!
