HSS: JOŠ VRIJE U SVETOJ MARIJI

MARIJA FRANČIĆ: Krešo Beljak iz Samobora vuče sve konce, a Zoran Vidović je osoba bez karaktera, koja čuva svoju guzicu!

Od početka ovog tjedna općina Sveta Marija više nema jednu političku stranku, koja je veći dio postojanja Općine Sveta Marija bila lučnoša njenog rasta i razvoja. Ogranak HSS-a u toj je sredini osnovan 1993. godine i od tada je u njemu izuzuetno aktivno djelovala, danas umirovljena nastavnica razredne nastave 71-godišnja Marija Frančić. Ona je sa žaljenjem konstatirala kako je došlo do kraha jednog ogranka HSS-a kojeg su članovi gradili 28 godina. S njim je živjela i naša sugovornica koja je svojim trudom i zalaganjem, prema nauku braće Radić, uz potporu vrijednih članova doprinosila ugledu stranke.

Jedno desetljeće je bila općinska načelnica Svete Marije, u četvrti je mandat u Skupštini Međimurske županije, dva puta je bila na list za Hrvatski sabor, bila je predsjednica i dopredsjednica OV-a Svete Marije. Ostali su to dani za pamćenje. Da je članstvo steklo svoj ugled pokazuje podatak što je iznjedrilo i predsjednicu stranke na županijskoj razni. U ovom mandatu, godine 2018. godine, u ožujku je na Izbornoj godišnjoj skupštini u Domašincu za predsjednicu stranke je izabrana Đurđica Slamek, danas načelnica Općine Sveta Marija.

Ona od ovog tjedna više nije predsjednica, a niti članica stranke podnijevši ostavku o čemu smo opširno pisali na našem portalu, kao i raspuštanju stranke, izlaskom 30-tak članova iz redova HSS-a. Među njima je i Marija Frančić koja je potez Đurđice Slamek prokomentirala:

– Na njezinom mjestu ja bih to napravila još onog trena kada je poštovani predsjednik Krešimir Beljak postavio Zorana Vidovića, poštovanog potpredsjednika ŽO MŽ, za koordinatora u stranci na županijskoj raznini. Beljak iz Samobora vuče sve konce, a Zoran Vidović je osoba bez karaktera koja čuva svoju guzicu – istaknula je gospođa Frančić.

Mještane Svete Marije zanima što će se sada u Svetoj Mariji događati uoči lokalnih izbora. O tome, kako nam je obećala, preko našeg portala javnosti će se obratiti aktualna načelnica Đurđica Slamek.

Inače, mjestom kruže priče kako svi članovi Ogranka nisu bili za njegovo raspuštanje, kruže priče kako Slamekova „puca“ na suradnju s aktualnim, a i eventualno budućim županom Matijom Posavcem. Stoga će biti zanimljivo čuti koliko ima istine u tome i kakvi su planovi Đurđice Slamek.

Najnovije vijesti

Pročitajte više