UDRUGA ŽENA DONJA DUBRAVA

Majčin dan uz druženje i održavanje skupštine

Autor: Mladen Grubić Foto/Video: Katarina Frančić
- Advertisement -

Ovogodišnji Majčin dan članica Udruge žena obilježile su svečano uz druženje i održavanje godišnje skupštine koja je počela izvješćem predsjednice Bernarde Miser i tajnice Margarete Sabočanec

U svom obraćanju predsjednice Bernarde Miser upoznala je sedamdesetak prisutnih članica i gostiju s radom Udruge u protekloj godini.- Zbog pandemije 2021. godinu nismo započeli kao obično “Dobravskim fašenjkom”, nego smo se Fašenjka prisjetile gledajući slike naših članica na dobravskoj internet stranici. 

Poštujući važeće epidemiološke mjere, godišnju skupštinu održale smo 5. lipnja 2021. u prostoru NK Dubravčana- rekla je predsjednica, a potom pobrojala:-31.07. i 01.08. pekle smo langoše na Krbulji u sklopu humanitarne akcije za izgradnju Centra za ranu intervenciju u djetinjstvu, koju je pokrenuo Murid, a organizirali su naš dubravski teniski i nogometni klub 22. 08. na oproštajnoj Sv. misi našeg dugogodišnjeg župnika Mirka Pilaja prigodnim poklonom zahvalile smo mu na lijepoj dugogodišnjoj suradnji. 

Od 27. do 29. kolovoza održani su 14. dani dobravskog ljuka i ekološke proizvodnje. 70 -tak naših članica pokazalo je svoje umijeće i priredilo izložbu kolača. Pekli su se i langoši za sudionike i posjetitelje. 19.09. pridružile smo se dobravskim veteranima i dragovoljcima Domovinskog rata na obilježavanju 30. te obljetnice oslobađanja karaule. 

Početak listopada iskoristile smo za pješačenje, sportske igre i druženje u Andrenalinsko rekreacijskom centru “Pozoj” u prekrasnoj prirodi uz Dravu.

Dana16. 10. održan je u Donjoj Dubravi susret nordijskih hodača u organizaciji Centra za pomoć u kući Međimurske županije i naše Općine, gdje su također sudjelovale članice naše Udruge.
Na kraju 2021. godine, uz financijsku pomoć Općine i naše župe, priređeni su i na Božić u crkvi podijeljeni dječji darovi- rekla je predsjednica.

Ona se na kraju izvješća zahvalila svima koji su na bilo koji način pridonijeli radu Udruge.

Plan rada u 2022. godini bit će ispunjen kao i prethodnih godina mnogim aktivnostima i suradnji s dobravskim udrugama.

Prije skupa počast na groblju svim pokojnim članicama, koje i nadalje žive u njihovim srcima.

Skupština je završila stihovima za Onu,čija ljubav nikada ne blijedi,Onu koja će te do posljednjeg trenutka najviše voljeti, Onu koja se zove MAJKA !


I na kraju jedan cvijetak za svaku članicu…

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

‘Žibeki’ posjetili policijsku upravu međimursku

U sportskoj dvorani i dvorištu policijske uprave mališani su...

Utrka Grada Čakovca održat će se tek narednog tjedna

Utrka Grada Čakovca koja se trebala održati danas s...

Pohvale koje gode, ali strpljenja…

- Medjimurski.hr i autor priloga Mladen Grubić, a čini...