"GLAS U TIŠINI"

Laringektomirani uključeni u glazbene aktivnosti 

Autor: Mladen Grubić Foto/Video: Županijska liga
- Advertisement -

“Glas u tišini”, naziv je projekta kojeg provodi Pučko otvoreno učilište Novi Marof, a traje od ožujka do lipnja ove godine. Suradnici na projektu su Varaždinska županija, Grad Novi Marof i Županijska liga protiv raka Čakovec.

Zadatak projekta je glazbom promicati međugeneracijsku i međužupanijsku suradnju, zajedništvo i inkluziju, a u što je uključen zbor umirovljenika s područja grada Novog Marofa, zbor laringektomiranih osoba iz Kluba laringektomiranih Međimurske županije, djeca iz DV Novi Marof i djeca iz DV “Bambi”.

Zadaci se realiziraju u cilju  ujedinjenja  zborove koji će donijeti mnogo radosti, terapeutske koristi i pomoći u izgrađivanju mostova među zajednicama i generacijama, odabirom tradicijskih pjesama i napjeva s područja Grada Novog Marofa i tradicijskih pjesama s područja Međimurja. Pučko otvoreno učilište Novi Marof ovim projektom će pomaknuti još jednu prepreku – “dat će glas” laringektomiranim osobama iz Međimurske županije i “glasom razbiti tišinu”.

Projekt  većim dijelom financira Varaždinska županija uz potporu Grada Novi Marof i Pučkog otvorenog učilišta toga grada.

Uvježbane pjesme i recitacije izvest će se javno u vidu dva koncerta – Kulturnom centru Ivan Rabuzin” Novi Marof 12. lipnja i 13. lipnja  u  Centru za kulturu Čakovec.

Pred nastup u Novom Marofu  jučer je tamo održana generalna proba.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

I Donji Kraljevec kreće u borbu s komarcima!

Obavještavamo Vas da će se adulticidni tretman komaraca na...

FOTO Prvo ocjenjivanje pokazalo visoku kvalitetu žganica

Znano je, od davnine, da su žganice međimurskih žganičara...

Još jedna donacija američkih Hrvata kotoripskim udrugama

Zajednica Hrvata u Americi je mnogobrojna, a u gradu...

Budi navijač! Izbjegavaj protupravna ponašanja

Dostojanstveno podržavajmo hrvatsku nogometnu reprezentaciju na UEFA EURO 2024....