Dražen Lukša, Dejan Lukša, Nenad Lukša, Marinko Lukša i Mario Horvat (na fotografiji s lijeva) je donjovidovski kuharski kvintet koji je zastupao Moto nautički klub “Vidovski zlatari” na 1. eko kotliću koji je jučer (subota) u Križovcu organizirala ustanova “Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode”. Uz njih na Trgu međimurske prirode sudjelovalo je još 11 ekoloških udruga koje svojim radom doprinose procesima zaštite prirode.
Organizatori su se pobrinuli za sadržajan dan koji je pohodio velik broj namjernika. Donjovidovčani su im mogli ponuditi Zlatarski kalamper i kotlovinu. Kod pripreme hrane uvjet je bio da ona ima eko primjese. Kod njih je to bio kalamper. Čuvši priču o zlatarenju i zlatarima, ponešto o hrani, čuli smo da je krumpir bio dnevni sastojak njihove prehrane.
– A kaj ste mogli očekivati u ono vrijeme i za one prilike? – završio je s pitanjem klupski predsjednik Nenad Lukša.
U sklopu manifestacije održana je mini izložba Gljivarskog društva Smrčak iz Čakovca na kojoj su se posjetitelji mogli upoznati s gljivama našeg podneblja te dobiti savjet kako u prirodi determinirati gljive.