Anica Farkaš iz Goričana zadnje dvije godine radi svoj posao s velikim zadovoljstvom – kuha za mališane u Dječjem vrtiću „Ftiček“ – područnom odjelu u Hodošanu. Kako bi ovi vrtićanci zdravo i fino jeli, priprema im variva, gulaše, heljdinu kašu, orzoto (rižoto s ječmenom kašom), špagete bolonjez i dr.

– Kuham im puno povrća, a svaki dan tu je i meso – šunkica, kobasice, puretina, pohana piletina, tu i tamo svinjski but. Djeca vole i čufte, mesnu štrucu, odnosno mljeveno meso u svom oblicima. Kad kuham varivo ili nešto na žlicu, uz to obvezno napravim i kolač, a uz ostala jela ide juha – kaže Anica Farkaš, koja je oduševljena novom kuhinjom koja je njoj i novozaposlenoj pomoćnoj kuharici na raspolaganju nakon otvorenja novoizgrađenog vrtića u Hodošanu.

– Prije je vrtić bio u zgradi OŠ Hodošan pa smo tamo bili „podstanari“ i u školskoj kuhinji. Sada ovdje imamo novu, moderno opremljenu i prostranu kuhinju pa je ljepše i kuhati – rekla je Anica.
Povodom svečanog otvorenja vrtića nedavno u Hodošanu, Anica je za sve goste ispekla prefine štrudle s jabukama i sirom za kojima je vladala opća pomama.

Anica je po struci kuharica, ima 52 godine, supruga je i majka dvoje djece te već ima i četvero unuka! Mlada baka svakako! I žena koja prednost daje poslu kojeg radi s ljubavlju, bez obzira na financije.
– Prije sam radila u restoranu, no ljepše mi je kuhati za djecu. Jako volim kuhati, pogotovo za djecu. Rad u vrtiću je nešto prekrasno. Dječja radost mi ispuni dušu! – zaključila je Anica. Lijepo!

