ROĐENDANSKI POKLON

Kruh dug više od metra na poklon je dobila cijela obitelj, ali su ga gosti pojeli!

Autor: Ivica Jurgec Foto/Video: Ivica Jurgec
- Advertisement -

Tako velikog kruha još nikad nismo vidjeli, a kamoli kupili ili probali, iznenađeno su govorili svi oni koji su ga imali priliku okusiti. Poznati međimurski vinogradar i vinar Zvonimir Petković iz Gornjeg Mihaljevca, svoje vinograde, podrum i lijepo uređenu kušaonu vina za tridesetak gostiju, ima na najljepšoj uzvisini u Dragoslavec Bregu odakle puca prekrasan pogled na Varaždin i Čakovec s okolicom.

Uvijek u ovo vrijeme, oko Vincekova, Zvonko u svoj vinograd pozove prijatelje i rodbinu, kako bi s malim zakašnjenjem proslavili njegov 67. rođendan, ali i rođendane njegove supruge Jadranke i kćerke Martine.

 Zvonko spada u kategoriju onih vinogradara, koji njeguju svoj stil proizvodnje vina, koja su robusna, bogata aromama i alkoholom, kakva njihovi kupci obožavaju. Sivi pinot, graševina, rajnski rizling samo su dio njegove standardne ponude. Tu je još autohtoni kleščec, pa rose vino s prepoznatljivom markicom “Roža”… Izuzetno je dobar govornik, koji zna svojim gostima  dočarati svu ljepotu i vrijednosti Međimurja, koje sljubljene nalazimo u aromama njegovih vina.

Zato k njenu dolaze brojni prijatelji iz Međimurja, Jaske, Zagreba, Dalmacije…Šaroliko društvo tada zapjeva i dobro se razveseli uz ljubazne domaćine.

Tako je bilo i ove subote kada su, uz ostalo, gosti donijeli doista neobično veliki kruh iz Zagreba.

-Specijalno je u Zagrebu napravljen i ispečen za Zvonka i njegovu obitelj. Ima u njemu više od 4 kilograma brašna, a dug je 110 centimetara. O kvaliteti i okusu da i ne govorimo – izvijestili su ga prijatelji nakon čestitke.

Kruh je ubrzo razredan i podijeljen po stolovima, kako bi ga mogli kušati i svi gosti!

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još